A legjobb módja a vakok tisztításának

Nem számít, milyen redőnyök vannak otthon (fa, fa utánzat, szövet, vinil vagy alumínium), a tisztításuk mindig nehéz feladat. Sok időt vesz igénybe, ráadásul nagyon részletesen kell végezni. Ráadásul senki sem biztos benne, hogy jól csinálja. Ezért úgy döntöttünk, hogy segítünk Önnek, és minden egyes redőnytípushoz javasolunk egy módszert a lehető leghatékonyabb tisztításukhoz.

Redőnyök – fa utánzat

Ezek a legnépszerűbb redőnyök közé tartoznak, amelyek a fa redőnyök eleganciájával és a műanyag redőnyök praktikusságával rendelkeznek. Tisztításuk porszívóval, porkefés tartozékkal ellátott porszívóval végezhető. Egyszerűen csukja be a redőnyt (mintha a nap besütne az ablakán), fogja meg az alsó rudat, és dolgozzon a porszívóval jobbról balra, majd enyhén felülről lefelé. Fordítsa el a redőnyt, és ismételje meg a folyamatot.

Azok a redőnyök, amelyek nemcsak porosak, hanem piszkosak is, egy kicsit alaposabb tisztítást igényelnek. Próbálja ki a fehér ecetet – egyszerűen egy kis tálba tegyen egy rész ecet és egy rész víz keverékét, majd egy tiszta zoknit vagy mikroszálas ruhát áztasson bele ebbe a keverékbe. Fordítsa meg a redőnyöket úgy, hogy a zoknival egyszerre törölje át a felső és az alsó redőnyöket.

Fából készült redőnyök

A legtöbb fából készült redőnyt olyan speciális bevonattal kezelik, amely taszítja a szennyeződéseket és a foltokat. A fa redőnyök jó minőségű bútorápolóval és puha ruhával vagy tiszta zoknival tisztíthatók. Fújjon bútorápolót egy ruhára, és törölje át az egyes lamellákat.

Szövet lámpaernyők

A szövet lámpaernyőket a porszívó porkeféjével tisztíthatja meg alacsony fokozaton. A makacsabb szennyeződéseket szappanos vízbe mártott szivaccsal vagy mikroszálas anyaggal lehet eltávolítani. Egyszerűen dörzsölje át a területet, de vigyázzon, hogy ne legyen túl nedves. Hagyja az árnyékolókat teljesen megszáradni, mielőtt felemelné.

Vinil vagy alumínium redőnyök

Ezeknek a redőnyöknek a tisztításának egyik módja, hogy ugyanúgy tisztítsa őket, mint a műfa redőnyöket. De ha sok alumínium redőny van az otthonában, ez időigényes megoldás lehet, különösen, ha a redőnyök tele vannak más szennyeződésekkel. Ebben az esetben jobb lehet, ha egyenként leszedi a redőnyöket, és egy meleg vízzel átitatott, kíméletes mosószerrel dúsított kádban áztatja őket. Használjon puha kefét, szivacsot vagy puha felmosót. Ezután öblítse le őket még a zuhany alatt.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche