A legjobb termést szeretné? Gyűjtsd ezt az erdőben, és öntözd meg vele a palántákat.

Sok földtulajdonos álma, hogy saját zöldséget termeljen, amely csodásan néz ki és ízletes. Néha azonban trükkösek tudnak lenni, és megmutatják szeszélyes oldalukat. Rosszabbul nőnek és sokkal kisebb termést hoznak. Ilyenkor egyszerűen használjon házi műtrágyát. Mivel öntözzem a zöldségeimet, hogy jobban nőjenek? Természetes tápanyagot találhatunk az erdőben.

Hogyan készíthetek természetes trágyát a zöldségeimnek? Sétálj egyet az erdőben

Az otthoni zöldségeskert gyakran a földtulajdonosok büszkesége. Mielőtt azonban a házi termesztésű finomságok a tányérra kerülnének, a kertésznek keményen meg kell dolgoznia. A zöldségek ugyanis szeretnek lázadni, betegségeket elkapni, és ennek következtében nem teremnek olyan bő termést. Ezért érdemes még azelőtt munkához látni, mielőtt a kár bekövetkezik.

A tapasztalt kertészeknek számos szabadalmuk van, amelyek segítenek nekik a parcellán lévő növények hatékony gondozásában. Az egyik ilyen a kerti vagy erdei hulladéknak második életet adni. Sokan különösen megkedvelték a fenyőtobozokat. Ezek ugyanis nemcsak az egyik legjobb mulcs-alapanyag, hanem a fagy vagy a nedvességveszteség ellen is remek védelmet jelentenek. De ez még csak a kezdet.

Milyen műtrágyát használjunk zöldségtermesztéshez? Meg fogsz lepődni, hogy mire képes

A kúpok, amelyek az egyik legjobb komposztanyagnak számítanak a savakat kedvelő növények számára, rendkívül hasznosak lehetnek a zöldségtermesztésben. Pillanatok alatt egy tápanyagban gazdag folyékony trágya alapjává válnak, amely felgyorsítja a növények növekedését és megvédi őket a betegségektől. Emellett hatékonyan növeli az időjárási körülményekkel szembeni ellenálló képességüket is, így szinte „elpusztíthatatlanná” teszi őket. Maga a tápanyag pedig lehetővé teszi, hogy a jövőben egy teljes termést takarítson be ízletes, jól megtermett zöldségekből, így akár kilóra is számolhatja őket. Hogyan lehetséges ez?

A tobozok sok értékes tápanyagot tartalmaznak a növények növekedéséhez – gyantákat, alkaloidokat és olyan ásványi anyagokat, mint a kálium, a cink és a kalcium. Ezek nagymértékben támogatják a zöldségek egészségét, és arra ösztönzik őket, hogy nagyra és gyorsan nőjenek. Egyszerűen készítsen egy tápláló folyékony trágyát ezekből a tápanyagokból, majd a megfelelő adagokban és időközönként etesse növényeit.

Hogyan készítsen műtrágyát fenyőtobozokból? Csak néhány perc munka, és az eredmény meglepi Önt.

Tápláló trágyát készíthetsz fenyőtobozokból néhány perc alatt. Mielőtt azonban munkához látnál, tegyél egy rövid sétát az erdőben, és keress fenyőtobozokat. Szedj belőlük sokat, és később meg fogod hálálni magadnak.

  • Az összegyűjtött fenyőtobozokat helyezd egy literes edénybe, és egyenként öntsd le őket vízzel.
  • Öntsük az egészet az edénybe, és forraljuk körülbelül 20 percig.
  • Amikor a főzet kihűlt, öntsük vissza az edénybe.
  • Tárolja a trágyaalapot sötét, hűvös helyen. Ha úgy dönt, hogy zöldségeken használja, mindenképpen hígítson 50 ml fánkfőzetet egy liter vízzel. Kéthetente egyszer alkalmazza, és nézze meg, ahogy a veteményeskertje hirtelen megtelik virágzó zöldségekkel.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche