A legjobb tippek a tökéletes mosáshoz: egyszerűek, praktikusak és meghosszabbítják ruhái élettartamát

Felfedez hogyan érheti el a legjobb eredményt a mosás során gyorsan és egyszerűen. A ruhák szétválasztása, a megfelelő program kiválasztása vagy a ruhák megfelelő felakasztása néhány dolog, amit megtehet. Ruházata kifogástalan lesz, időt és energiát takarít meg.

Hogyan készítsünk tökéletes ruhát

Ez alapvető végezze el a ruházat alapos osztályozását szín és szövettípus szerint. A sötét tárgyakat, például a feketéket, barnákat és kékeket el kell választani a világos tárgyaktól, nehogy mosás közben összekeveredjenek és kifakuljanak a színek.

Az osztályozás után a következő lépés az tegye be a ruhákat a mosógépbe. Kerülje a gömb alakú ruhák bevezetését. A ruhák betöltése után csukja be a mosógép ajtaját. Tegye a mosószert a megfelelő dobozba. Használja a mosószernek megjelölt rekeszt, rendszeres mosáshoz lehetőleg a (II) rajzzal ellátott rekeszt.

Ha előmosásra van szükség, használja a másik rekeszt. A mosószer mennyisége a töltettől függ és a gyártó utasításai szerint állítható. Válassza ki a mosási programot az anyag típusának megfelelően, és állítsa be a hőmérsékletet a ruhaápolási ajánlásoknak megfelelően. A nagyobb szárazság elérése érdekében további programokat is választhat, például centrifugálást.

A legjobb trükkök

Vegye figyelembe a trükköket osztanak meg a takarítási szakértők:

  • A ruhákban lévő statikus elektromosság legyőzéséhez dobjon 3 vagy 4 alumíniumgolyót a szárítógépbe. Ezek szárító törlőkendőként működnek, és több cikluson át hatásosak, csak öt-hat használat után kell cserélni.
  • Adjon ecetet a mosógéphez, hogy megpuhítsa a ruhákat. Ez a tisztító tulajdonságairól ismert termék segít eltávolítani a makacs foltokat és antibakteriális hatású. Tegyen egy kis ecetet minden mosási ciklusba a kiváló eredmény érdekében.
  • A hajlakk hatékony folteltávolító lehet. Vigyen fel hajlakkot a foltra, hagyja hatni tíz percig, majd mossa ki a ruhadarabot a szokásos módon.
  • Használjon krétát a zsírfoltok eltávolításához. A szokásos mosás előtt dörzsöljön egy darab krétával a foltot, és hagyja hatni körülbelül húsz percig. Ezután mossa ki a ruhadarabot a szokásos módon a hatékony eredmény érdekében.
  • Távolítsa el a ráncokat a ruházatról úgy, hogy három vagy négy jégkockát helyez a mosógép ciklusába. Ezzel az egyszerű trükkel a ráncok könnyen eltűnnek.
  • Védje a ruha színét só hozzáadásával a mosási ciklushoz. A sóban jelenlévő nátrium-klorid segít megőrizni a ruhák színét, megakadályozva azok gyors kifakulását. Adjon hozzá egy teáskanál sót, hogy meglepje az eredményeket.
  • Elevenítsd fel a ruhák fehér színét, ha citromszeleteket teszel forrásban lévő vízbe. Áztassa a fehér ruhákat ebben az oldatban egy órán át, majd mossa ki a szokásos módon.
  • Mentse el a fekete színt egy csésze folyékony kávé hozzáadásával a mosási folyamathoz. Ez segít visszanyerni az idővel intenzitásukat vesztett fekete ruhadarabok színét.
  • Használjon teniszlabdákat a szárítóban, hogy a paplanok és párnák bolyhosak maradjanak. Két teniszlabda hozzáadása a szárítási folyamathoz kivételes eredményeket biztosít.

A kútfektetés művészete

A ruhák felakasztása előtt hajtson végre egy egyszerű, de hatékony mozdulatot: rázza meg erőteljesen a ruhát. Ezzel nem csak a későbbi ráncok kialakulását akadályozza meg, de ruhadarabtól függően akár a vasalási folyamatot is megspórolhatja. Ezen kívül segít eltávolítani az esetleges szöszöket.

Amikor elrendezi a ruhákat a szárítókötélen, ne feledje tedd fejjel lefelé őket. Ez a szokás megóvja a ruházat színeit a közvetlen napsugárzástól, így idővel meghosszabbítja jó állapotát.

Lehetőség szerint kerülje a csipesz használatát, mivel ezek nyomokat hagyhatnak a ruhákon. Ha szükséges, válasszon műanyag kapcsokat, amelyek általában kevesebb nyomot hagynak, mint a fából készültek. Helyezze őket stratégiailag a varratra.

Felakasztásakor hagyjon helyet az egyes ruhadarabok között. Ha megakadályozza, hogy összeérjenek, felgyorsul a száradási folyamat. Ezenkívül ez a hely hozzájárul a hatékonyabb vasaláshoz.

Ha olyan finom ruhadarabokról van szó, mint pl ingek vagy fehérnemű felsők, akassza fel akasztókra a ráncok elkerülése érdekében. Az ingeket alulról akassza fel, ne a nyakról vagy a vállról. A nadrág felakasztásakor feltétlenül cipzározza fel és rögzítse a gombot.

A lapokat ki kell teríteni a gyors száradás érdekében, szükség esetén félbehajtva. Tartsa egyenesen és nyújtva, hogy megkönnyítse a vasalási folyamatot.

Akassza fel megfelelően a ruhákat nemcsak felgyorsítja a száradást és csökkenti a vasalási igényt, hanem hozzájárul a ruhadarabok hasznos élettartamának meghosszabbításához, legyen szó akár ruházati, akár háztartási felhasználásról. A folyamat ezen szakaszára való odafigyelés elengedhetetlen az optimális ruhaápoláshoz.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche