A legokosabb és legnehezebben nevelhető kutyafajták

Vizsla

Azt mondják, ostorral a kezében nem lehet beagle-t felnevelni. A kutya aranyos, de nagyon kemény bottal. Nem lehet lassan megtanulni ülni, nemhogy nekem vagy feküdni. A Beagle valóban távol áll minden utasítástól. Inkább az lenne, ha nem kellene tennie semmit. Ha kutyát akarsz, felejtsd el a beagle-t.

Cseh foltos kutya

A cseh pettyes kutya köztudottan családi kutya. Ezt senki sem tagadja. De az a baj, hogy ennek a fajtának nagyon nagy kertre van szüksége, különben boldogtalan. A lakásban a szarka megharapja unalmától és nem fog tudni mit kezdeni vele. A kutya nagyon okos, de nehezen irányítható.

Border collie

A border collie kétségtelenül nagyon élénk. Azt mondják, egész életében kiskutya volt. Legszívesebben visszaszerezné haláláig. Azonban ő is a nehezen nevelhető fajták közé tartozik. Azonnal megtanulja vinni a labdát, de a többi egy kis gondot okoz neki.

dalmáciai

Ki ne szeretne egy dalmatát otthon? Valószínűleg mindenki. A filmekből ismert kutya nagyon faragott testű, a gazdik előszeretettel viszik kiállításokra. A fajta eredetileg Horvátországból származik. Ha azt szeretné, hogy tisztességes kutya legyen, komolyan kell vennie a képzését. A dalmátnak különösen határozott kézre van szüksége, különben hajlamos azt csinálni, amit akar.

Schnauzer

A dalmáthoz hasonlóan a schnauzernek is határozott kézre van szüksége. Régebben lovas kocsikat őrzött, ezért szokott annyit ugatni. Ne várd, hogy az évek múlásával megnyugodjon. Röviden, ennek a kutyának soha nem fogy ki az energiája. Terrierként sok mozgásra van szüksége, különben mérges lesz.

Akita

Az Akita egy gyönyörű, kiállítási kutya, akire büszke lehet a parkban, de ha egyszer leengedi a pórázról, nagyon valószínű, hogy soha többé nem fut el. Bár az előző mondat túlzással íródott, az igazság az, hogy az Akita egy nehezen irányítható kutya. Csak egy falkavezért ismer fel a családjában.

Forrás:

Antje Hebel: Egy kutya temperamentuma szerinti képzése

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche