A legszebb borsóágyások: Csináld úgy, mint egy tapasztalt kertész. Néz!

A borsó hazánk egyik legkedveltebb zöldsége, a gyerekek és a felnőttek egyaránt szeretik. Ezért kár lenne nem saját otthont termeszteni. Alkalmas friss salátákhoz, minden zöldséges ételhez, leveshez és szószhoz. Minden bizonnyal tökéletes köretet varázsolhatsz püré vagy zabkása formájában.

Ha gazdag termést szeretne látni, mindig biztosítsa a borsónak a legjobb termesztési feltételeket, és ne feledkezzen meg bizonyos fajták megfelelő támogatásáról sem. Egy kis fantáziával nem kell csak funkcionálisan növekvő elemnek lennie, hanem érdekes esztétikai kiegészítővé is válhat. A borsóágyatok hamarosan a legszebbek lesznek, és minden bizonnyal sok szomszéd ihletője lesz.

Forrás: Youtube

A borsónak szüksége van támogatásra? Hogyan melyik

Egyes borsófajták támogatás nélkül is termeszthetők, például Alderman vagy David. Annak érdekében, hogy a növények ne feküdjenek le heves esőzéskor, elegendő földdel beborítani őket, amikor elérik a 15 cm-es magasságot. Azonban minden modern kúszóborsótípus, amely csökkent levélfelülettel rendelkezik, nem nélkülözheti a támasztékot. A leghíresebb az úgynevezett Kudrnáč. De nem árt semmilyen borsófajtának egy támasztékkal.

A borsófolt szokatlan hangulata

Természetesen vásárolhat kész kiegészítőket a boltban, de ha pénzt szeretne megtakarítani és eredeti virágágyásokat szeretne, fogadjon saját ügyességére és képzeletére. Egy jól megválasztott támaszték szokatlan csavart kölcsönöz kertjének. Ezenkívül gazdagabb betakarítást és kényelmes hüvelyes betakarítást fog látni, mert azokat a függelékeket fogja használni, amelyekkel a borsó a támasztékokhoz tapad. Főleg esős napokon értékelni fogja a növény, mert egy heves eső akár tönkre is teheti.

Mikor kell támogatni a borsót

Amint két pár valódi levél jelenik meg a borsón, ideje alátámasztani. Magassága a borsó várható magasságától függ, általában 70-100 cm magasra nő. A korai fajták általában alacsonyabbak, de egyes késői fajták akár 160 cm-es magasságot is elérhetnek. És milyen támogatási formákat választhatsz?

Egyenes botok vagy rudak

Ez a támogatás legegyszerűbb és leggyakoribb típusa. Használhat bármilyen egyenes rudat, rudat, botot, amelyet gondosan a növény mellé szúr, de semmi esetre sem károsíthatja a gyökérrendszert. A támasztékokat lefestheti kerti felszerelése árnyalataihoz illő színre, vagy a végeit díszítheti dísztárgyakkal. Ezt a támaszt javíthatja hálóval, szitával, dróttal vagy zsinórral, amelyre a borsó új hajtásokkal tapad.

Támasztó fa rács

Bár ez a fajta támogatás minden bevásárlóközpontban elérhető, nagyon egyszerűen elkészíthető otthon. Szüksége lesz néhány régi lécre vagy cövekre, szögekre és egy kalapácsra. Ezután már csak a megfelelő anyagot kell összevonni egy tartórácsba, amelyet az elültetett borsónövények mögé helyezünk.

Esztétikus borsópiramisok

Erre a célra ismét használjon rudakat vagy léceket, amelyeket a kör kerületében minden egyes palánta közelében a földbe szúr, és a tetején gúla alakban köti össze. Ismét vonzó anyagok és színek használhatók. A hüvelyek gyönyörűen elérhetőek lesznek, és ez a virágágyás minden bizonnyal érdekes domináns eleme lesz a kertnek.

kapcsolódó cikkek

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche