A legtöbb ember nem tudja, hogyan kell megfelelően kimosni a fekete ruhákat, és tönkreteszi őket. Te is elköveted ugyanazokat a hibákat?

Mindannyiunk szekrényében több fekete ruhadarab van. Szinte mindenhez illik, és néhány másodperc alatt képes javítani a kevésbé tökéletes alakon. De hogyan tartsd jó állapotban kedvenc ruhadarabjaidat, és ne tűrj bele, hogy idővel kifakulnak? Kövesse néhány tippünket, és ruhái olyanok lesznek, mint a dobozból.

Kerülje el a hibákat

Természetesen a ruhákat ki kell mosni, van, aki gyakrabban, van, amelyik kevésbé. A szál- és színkopás minden mosásnál előfordul. Ha azonban elkerülsz néhány hibát, ruháid tovább tartanak, mint újak. Milyen hibák ezek?

Forrás: Youtube

A leggyakoribb hiba, amit elkövet, hogy a fekete ruhadarabokat kifordítva hagyja kimosni. Mosás előtt minden darabot ki kell fordítani. A ruhanemű állapotának romlásáért a mosógép dobja is felelős, amelyhez a mosási ciklus során súrlódnak a szövetdarabok, ezzel rontva azok minőségét. Tehát ha úgy hagyja el a ruhaneműt, hogy nem fordítja kifelé, akkor feleslegesen tönkreteszi.

Pont a megfelelő mennyiségű szennyest mosott ki

Ne töltse túl feleslegesen a mosógép dobját. A ruhanemű nem csak nem lesz megfelelően kimosva, de további szükségtelen tönkretételnek lesz kitéve. Pontosan meg kell töltenie a dobot. Kényelmesen be kell tudnia helyezni a tenyerét (tenyérmagasságban) a mosógép dobjába a ruhanemű felett. Ugyanakkor a túl hosszú mosási ciklus nem tesz jót a fekete ruhaneműnek. Csak a mosási folyamat szükséges időtartamára rövidítse le, és ne növelje szükségtelenül a víz hőmérsékletét.

Tisztítsa meg a mosógépet

Ruhamosás előtt mindig tisztítsa meg a mosógépet (legalább öblítse le), hogy az előző mosásból származó szösz és por ne maradjon benne. Más ruhákon is megakadnának – különösen a sötét darabokon, huncutságot okoznának. Ugyanakkor ne kerülje el a szennyes válogatását. Helyezzen különböző színű ruhákat különböző kupacokra, és ugyanakkor vegye figyelembe az anyagok változatosságát. Hiszen a pamut biztosan másképp lesz mosva, mint a szintetikus.

Por helyett gél

A gélek alkalmasabbak fekete ruha mosására. Néha hajlamosak vagyunk eltúlozni a mosógél adagolását abban a hitben, hogy a ruhanemű így garantáltan tisztább lesz. Ne csináld. Nem lesz tisztább, és valójában ártasz neki. Szintén érdemes beruházni a kifejezetten fekete ruhák ápolására tervezett mosószerekbe. Ha fehér vagy világos színű ruhák mosására tervezett mosószert használna a fekete blúzok helyett, egy idő után szürke blúzok lesznek.

A szódabikarbóna és az ecet trükkje

Végül van egy kis trükkünk a szódabikarbónával és az ecettel. Csak adjon néhány teáskanál ecetet és szódabikarbónát a mosógépbe a fekete ruha mosása előtt, és futtassa a mosási ciklust. A szóda és az ecet gyönyörűen rögzíti a sötét színt a ruhák rostjaiban, és mindig újszerűek lesznek.

kapcsolódó cikkek

Források: ,

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche