A legtöbb szlovák tudtán kívül tönkreteszi mobiltelefonja akkumulátorát. Végzetes hibákat követnek el töltés közben

A mobiltelefon töltése manapság szinte mindennapos dolog. Néhány rossz szokás azonban végzetes lehet a mobiltelefon akkumulátorára nézve. Tudja, hogyan töltse fel megfelelően mobiltelefonját anélkül, hogy tönkretenné az akkumulátorát?

Valószínűleg mindenki szeretné, ha az akkumulátora minél tovább bírná, de kevesen mennek szembe az árral. A hosszú akkumulátor-élettartam nemcsak a megfelelő töltésen múlik, hanem azon is, hogyan bánik a mobilkészülékével. Már egy egyszerű leejtés is károsíthatja azt. Ha megfelelő töltésről van szó, akár kétszer olyan hosszú élettartamot biztosíthat az akkumulátorodnak! Ne kövessen el felesleges hibákat, amelyek tönkreteszik az akkumulátort.

A NejFake csatornán található YouTube videóból 10 hasznos tippet tudhatsz meg a töltés javítására és a mobil akkumulátorának védelmére:

Energiatakarékos üzemmód bekapcsolva

Gyorsan lemerül a telefonja? Próbálja ki az energiatakarékos üzemmódot, és kapcsoljon ki néhány alkalmazást! Az energiatakarékos üzemmód a fényerő automatikus csökkentésével és bizonyos funkciók korlátozásával segít hosszabb ideig feltöltve tartani a telefont. A Bluetooth, a GPS, a Wi-Fi vagy a mobiladatok nagy energiafogyasztók. Ha tehát most éppen nem használja őket, kapcsolja ki őket, és a saját szemével fogja látni, hogy a telefonja nem merül le annyira.

Lemerülés nullára

Hagyod a telefonodat teljesen lemerülni, hogy aztán szépen feltölthesd 100%-ra? Sajnos csalódást kell okoznunk, de mindkét lépés egyáltalán nem helyes. Az akkumulátor teljes lemerítése csak tönkreteszi azt, és néha még azt a teljes töltést is. Ideális esetben a telefonodat 20%-on teszed a töltőbe, és amint eléri a 70-80%-ot, kihúzhatod és boldogan használhatod.

Töltési ciklusok

Az akkumulátor élettartamát teljes töltési ciklusokban adják meg, ami egy teljes töltést jelent 0-tól 100%-ig. Ha azonban ötször tölti a mobiltelefont 20%-os töltöttséggel, akkor ez egyáltalán nincs negatív hatással az akkumulátorra, mivel csak egy teljes ciklust teljesít. Ezért nem kell megvárnia, amíg a telefon teljesen feltöltődik, mivel semmi szörnyű nem fog történni, ha korábban lekapcsolja. Épp ellenkezőleg! A gyakoribb és rövidebb töltés meghosszabbítja az akkumulátor élettartamát. Töltés után ne hagyja a töltőt a hosszabbítóban vagy a konnektorban, mind az öngyulladást, mind a sérülést kockáztatja.

A legtöbb szlovák tudtán kívül tönkreteszi mobiltelefonja akkumulátorát. Végzetes hibákat követnek el töltés közbenFotó: N:

Túlmelegedés veszélye

A mobiltelefon töltésekor legalább annyira fontos a környezeti hőmérsékletet figyelni, mint magának az akkumulátornak a hőmérsékletét. Célszerű 20 és 25 °C közötti szobahőmérsékleten tölteni. Ne hagyja a mobiltelefont a napon vagy a paplanban fekve, ahol túlmelegedhet. Ugyanez vonatkozik a mobiltelefon töltés közbeni használatára is. Ha az akkumulátor kezd túlságosan felmelegedni, hagyja pihenni egy ideig.

Minőségi töltő

A töltő és az adapter is befolyásolja az akkumulátor élettartamát. A legjobb, ha olyan töltőt használ, amelyet eredetileg a telefonhoz csomagoltak. Ha az elromlott vagy valamilyen módon megsérült, válasszon egy új töltőt a régivel megegyező specifikációk alapján. Különböző feszültségméretekkel is találkozhat, ami befolyásolja a töltési sebességet és az akkumulátor élettartamát. Minél nagyobb a feszültség, annál gyorsabb a töltés, de annál rövidebb az akkumulátor élettartama.

Forrás: B:

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche