A legvírusosabb trükk, amellyel régi törölközőit újszerűvé, puhává és baktériummentessé varázsolja

A tiszta törölköző legalább olyan fontos, mint a személyes higiénia, ha nem fontosabb. Ez azonban egyáltalán nem egyszerű, hiszen a fürdőszobában lógva hajlamosak sokat megfogni, és rossz szaggal is átitatódnak. Így normális, hogy a törölközők idővel baktériumok forrásává válnak, és elvesztik puhaságukat. Szerencsére, Van egy nagyon egyszerű otthoni trükk, hogy a régi törölközőket úgy hagyd, mintha most vásároltad volna.

A legjobb trükk a régi törölközők újszerű megjelenésére

Minden, amire szükséged van fél pohár ammónia és a mosószer, amelyet általában a törölközők mosásához használ. A folyamat nagyon egyszerű, és a következő lépéseket kell végrehajtania:

  1. Először tegye a törölközőket a mosógépbe. Más ruhát vagy ágyneműt ne vigyen magával. Csak törölközőt kell mosni.
  2. Tegye a mosószert és egy fél pohár ammóniát a fiókba.
  3. Futtassa a mosógépet 60 fokon, hogy eltávolítson minden kórokozót és baktériumot.
  4. A program végeztével a törölközőket tegyük levegőn megszáradni, távol a közvetlen napfénytől, mert különben megmerevednek.
  5. Ha megszáradt, látni fogja, hogy a törölközők sokkal puhábbak, és a foltok teljesen eltűntek.

Ezt a házi készítésű megoldást bármikor használhatja lágyítsd fel régi törölközőidet hogy úgy tűnjön, mintha most vásárolta volna meg őket. Ha nincs otthon ammóniája, ne aggódjon. Cserélheti fehér ecettel, mert az eredmény nagyon hasonló lesz.

Gyakorlati tippek

Másrészt van egy sor tipp, amit tudnia kell vigyázzon a törölközőkre, ahogy megérdemlik, és hosszabbítsa meg hasznos élettartamukat. Először is, amikor mosni mész, ügyelj arra, hogy magas, legalább 60 fokos hőmérsékleten legyen. Így biztosan eltávolít minden mikroorganizmust.

Természetesen muszáj különös figyelmet fordítson a gyártó utasításaira, ezért nagyon figyelmesen olvassa el a címkét, hogy ne sértse meg a törölközőket. Azt gondolhatja, hogy több mosószer hozzáadásával tisztábbak lesznek, de semmi sem állhat távolabb az igazságtól.

Sőt, a hatás ellentétes, hiszen ha túl sok mosószert ad hozzá, az tönkreteheti a törölközőket. És végül ne feledje, hogy jobb, ha nem használ öblítőt, mert csökkenti a törölközők nedvszívó képességét.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche