Az összes kártevő közül, amelyek a szezon során a kerti növényeket sújtják, a levéltetvek a legpusztítóbbak közé tartoznak. Úgy tűnik, hogy egyik napról a másikra szaporodnak, és gyorsan ellepik a kertet, így a növények csonka maradnak, és a túlélésért küzdenek.

Nem kell azonban rögtön „vegyszeres permetezést” alkalmazni . Számos olcsó és környezetbarát házi gyógymód létezik, amelyek hatásosnak bizonyultak a levéltetvek elleni védekezésben. Az egyes növények megfertőzésekor gyakran elég, ha a kártevőket éles vízsugárral lefújjuk, vagy az ujjainkkal letöröljük. Mivel a nem repülő levéltetvek nem elég mozgékonyak, az újabb fertőzés esélye nagyon kicsi.

Egy szappan és ecet keveréke egyszer s mindenkorra megszabadít a levéltetvektől. Ragyogó és gyorsan elkészíthető

A folyékony szappan egy mindenre alkalmas, teljesen természetes szer a levéltetvek ellen. Ecettel és vízzel kombinálva természetes permetet készíthetünk belőle. Az ecet elriasztja a kerti kártevőket attól, hogy megtámadják az új növényeket. A mosogatószappanhoz hasonlóan az ecet is halálos minden rovarra.

Szükséged van rá: 1 evőkanál folyékony szappan, 1 evőkanál fehér ecet. Keverjük össze 4 liter vízben.

A szappan és a víz tökéletes védelmet nyújt a kártevők ellen. Ne feledje, ne fújja rá a növényeire, van más megoldás is.

Néhány evőkanál folyékony szappan vagy rovarölő szappan egy liter vízben hígítva. a legegyszerűbb módja a levéltetvek elpusztítására alkalmas természetes permet elkészítésének.. Amikor összekevered a szappant és a vizet, töltsd meg a szórófejes flakont, fogj egy mosogatószivacsot, és irány a kert.

A permetezés a levéltetvekkel együtt minden hasznos rovart elpusztít, ezért ne tegye. Ehelyett, hogy elpusztítsa a levéltetveket, de ne veszítse el a hasznos rovarokat, fújjon szappanos vizet egy szivacsra, és óvatosan törölje át a növények leveleit. Mindenképpen ellenőrizze a növény levelei alatt a petéket és lárvákat.

A csalánkivonat csodaszer. Otthon is elkészítheti vízzel

A csalánkivonat szintén hatékony házi szer a levéltetvek ellen. A főzet elkészítéséhez egy nagy tál friss levelet egy liter vízben két napra beleteszünk. A növényre permetezve a szer hatásos a bosszantó kártevők ellen.

Kapcsolódó cikkek:

Milyen gyakran ültessünk tuját? Megfogadtam nagyapám tanácsát, és sűrű sövényt kaptam. A szomszédok már nem néznek rám.

Vettél vagy szedtél éretlen paradicsomot? Tedd ezt a gyümölcsöt a szomszédba. Rövid időn belül élénkpirosak lesznek