A macska felkészítése a baba érkezésére. Mit kell tudni?

Családtagot vár, és aggódik, hogy macskája hogyan fog reagálni az új tagra? Ne bízzon semmit a véletlenre, és kezdje el minél hamarabb felkészíteni macskáját erre a nagy változásra. Hozunk néhány bevált tippet, amelyek segítségével könnyedén kezelheti a helyzetet és fenntarthatja a családi harmóniát.

Hogyan készítse fel macskáját az újszülött érkezésére

A babavárás izgalmas időszak, amely sok változást hoz magával. Ha van otthon macskád, fontos, hogy felkészítsd őt ezekre a változásokra, hogy kényelmesen és biztonságban érezze magát. A felkészülést legalább négy hónappal az új családtag érkezése előtt el kell kezdeni. Ha a macskája időben hozzászokik az új helyzetekhez, az egész család jól jár, és Önnek több ideje marad a babára.

5 tipp, hogy felkészítse macskáját a babára

1. Kerülje a kézzel való játékot

Kerüld az olyan macskajátékokat, ahol a kezed lenne a játék. Még ha a macskája hozzá is szokott a gyengéd játékhoz, célszerű csak erre a célra tervezett játékokat használni. Ezzel megelőzheti az esetleges sérüléseket, ha a macska váratlanul megtámadná a kezét.

2. Szoktassa a macskát a baba hangjaihoz.

Hogy macskád könnyebben hozzászokjon a család új tagjához, kezdj el babahangokat tartalmazó felvételeket lejátszani. Eleinte halkan játsszon sírást, dorombolást és más hangokat, majd fokozatosan növelje a hangerőt, ahogy a macska hozzászokik a hangokhoz.

3. Szoktassa a macskát az új szagokhoz és tárgyakhoz.

A macskáknak nagyon érzékeny a szaglásuk. Már hónapokkal előre készítsd fel őket az új szépségápolási termékekhez és babatárgyakhoz. Például kis mennyiséget kenhetsz ezekből a termékekből a saját bőrödre, hogy a macskád hozzászokjon az új illathoz.

4. Etesse a macskáját magasabban fekvő helyeken

Amikor a baba totyogni kezd, a macskának biztonságos helyre van szüksége az etetéshez, ahol nem zavarják. Válassz neki egy magasan fekvő helyet, hogy jól lásson és biztonságban érezze magát.

5. Hozzon létre egy csendes helyet a macskájának

A baba érkezésével látogatók érkeznek, ami egyes macskák számára stresszes lehet. A macskádnak el kell tudnia vonulni egy csendes és nyugodt helyre, ahol nem zavarják.

Első kapcsolatfelvétel a babával

A macska első kapcsolatfelvételének a csecsemővel egy csendes szobában kell történnie, ahol a macska általában nem szokott lógni. Tartsa a babát a karjában, és engedje, hogy a macska megszaglássza. Ha nyugodtan viselkedik, jutalmazza meg egy kedvenc jutalomfalattal. Ha a macska el akar távolodni, ne állítsd meg. Fontos, hogy biztonságban érezze magát, és hagyja, hogy a saját tempójában alkalmazkodjon.

Folytassa a szokásos napi rutint, és jutalmazza meg a macskát a nyugodt viselkedésért. Így a macskának könnyen el kell fogadnia az új családtagot.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche