A mandarin héját ecettel lekenem és félreteszem egy hétre. Sok pénz marad a pénztárcámban

Sok feleslegesnek tűnő dolognak valóban fantasztikus haszna lehet. Ha ad nekik egy második életet, akkor nem csak a kevesebb pazarlás jegyében végez tevékenységet, hanem jelentős összeget is megtakaríthat. Így használhatod a mandarin héját. Tudja meg, mire használhatók.

Fotó: shutterstock.com/rsooll

A természetes és ökológiai megoldások gyakran olcsóbb alternatívát jelentenek számos szokásos cikk, tisztítószer, sőt dekoráció mellett. Főleg, ha olyan hulladék anyagokat használ, amelyek amúgy is a szemétbe kerülnének. Nem mindennapi módon használhatja többek között a szezonban lévő gyümölcsök héját. Hogyan használd a mandarin héját? Könnyebb, mint gondolnád.

Mit lehet készíteni a mandarin héjából? Próbáld ki egyszer, és soha nem fogod kidobni

Ha összegyűjt néhány marék mandarin héját, szokatlan, de hasznos módon újra felhasználhatja. Természetes és környezetbarát tisztítószert készíthet belőlük, amely számos felületet tökéletesen megtisztít. Nem kell mást tennie, mint néhány mandarin héját megtartani, majd a tartályba tenni. Az így elkészített héjakat alkoholos ecettel kell bekenni. Jól zárja le az üveget, és tegye hűvös, árnyékos helyre legalább egy hétre. Ennyi idő elteltével egyszerűen szűrje le a folyadékot, és használja fel.

Házi készítésű tisztítószer maradékokból. Fényre mos mindent, ami elérhető

Az ecetet a héjak leszűrése után többféleképpen is felhasználhatja. Először is érdemes vízben 1:1 arányban hígítani, majd szórófejes flakonba tölteni. Ez megkönnyíti a különböző tisztítani kívánt felületek letakarását. Tökéletesen eltávolítja a vízkőlerakódásokat, így fantasztikusan alkalmas a fürdőszoba tisztítására. Használhatja a sütő forrázását és a bútorok porának eltávolítására is. A mandarin ecet alapú tisztítószer enyhébb illatú, így ha nem is szereted az ecet illatát, akkor is imádni fogod ezt a folyadékot. Számos általános tisztítószert helyettesít, amivel sok pénzt takaríthat meg.

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

A Mikulás a mandarinról is szól. Ne dobja ki a héját, használhatja tisztításra

Kicsordul a nyálad a mandarin láttán? Egy egyszerű teszt megmutatja, hogy édesek lesznek-e

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche