A medence előkészítése a szezonra: Naponta egy evőkanálnyi ebből a porból, és a víz tovább marad tiszta.

A kristálytiszta víz fenntartása rendszeres gondoskodást igényel. Átlagosan legalább hetente egyszer ellenőrizze a medencevíz kémiai egyensúlyát. Eső után, nagy igénybevétel esetén vagy melegebb hőmérsékleten célszerű gyakrabban ellenőrizni.

Szavazzon a Receptacles szavazáson és nyerjen!

Visszatért a hagyományos olvasói szavazás. Szavazzon kedvenc cégére, és mi részt veszünk az értékes nyeremények sorsolásán.

Nézze meg ezt a videót a Silver Cymbal YouTube-csatornájáról – Tippek, hogy a víz egész szezonban tiszta maradjon

Miért piszkos a víz és hogyan küzdhetünk ellene?

víz gyakran a túlzott részecskeszennyezéssel függ össze, ami lehet a kiegyensúlyozatlan pH, a magas kalciumszint vagy a nem megfelelő szűrés eredménye. A probléma megoldásának kulcsa a megfelelő pH-érték fenntartása és a szűrők rendszeres tisztítása.

Általában az algák okozzák. A megoldás lehet a kémiai sokk-klórozás vagy a klórszint növelése az algák elpusztítása és a növekedésük megállítása érdekében. Fontos továbbá a szűrés karbantartása, valamint a medence falának és aljának rendszeres tisztítása.

Segítség a konyhából

, más néven nátrium-bikarbonát, egyszerű és megfizethető módja annak, hogy a medence vize tiszta és tiszta maradjon. Segít egyensúlyba hozni a víz pH-értékét, ami kulcsfontosságú a klór és más fertőtlenítőszerek hatékony működéséhez. A szódabikarbóna használata biztonságos, és kíméletes az úszók szeméhez és bőréhez.

A szódabikarbóna használata a medencében a víz tényleges pH-értékétől függ. Kezdje a víz pH-értékének tesztkészlettel történő mérésével; az ideális értéknek 7,2 és 7,6 között kell lennie. Ha úgy találja, hogy a pH 7,2 alatt van, akkor . Egy 3000 literes medence esetében körülbelül 120 gramm szódabikarbónát ajánlott hozzáadni.

Ha azonban csak most kezd szódabikarbónát használni, akkor jobb, ha kisebb mennyiséggel kezd, és szükség szerint fokozatosan növeli az adagot. A szódabikarbónát egyenletesen oszlassuk el a medence teljes felületén, és hagyjuk, hogy kellőképpen feloldódjon, ami általában több órát vesz igénybe. E folyamat alatt a medence keringtető rendszerének be kell lennie, hogy a szódabikarbóna hatékonyan eloszolhasson a vízben.

Lehetséges kockázatok

Bár a szódabikarbóna általában biztonságos, a helytelen használata problémákhoz vezethet. Mindig tanácsos betartani az ajánlott adagolást, és minden jelentős változás esetén konzultálni egy medencés szakemberrel.

Kapcsolódó cikkek

Forrás: denik.cz

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche