A medencetulajdonosok figyelmébe: Ez az 5 dolog, amit meg kell tennie családja védelmében

A medence remek hely a forró napokon a lehűtésre, a kikapcsolódásra, de a mozgásra is. Ahhoz, hogy igazán élvezze a benne eltöltött időt és elkerülje a kellemetlen egészségügyi problémákat, rendszeresen gondoskodnia kell a benne lévő vízről. Milyen dolgokat nem érdemes elfelejteni?

A felhős vagy zavaros víz a medencében valószínűleg csak néhány embert vonz. A nem tetszetős megjelenés mellett különböző bőr- és egyéb egészségügyi problémák forrása is lehet gyerekek és felnőttek számára egyaránt. Tisztaságának alapja a minőségi szűrőrendszer, de egyben az őszinte gondoskodás is.

Biztosítsa a megfelelő pH-t

A pH-érték nagyon fontos a medence tisztasága szempontjából. Segíti az algák elleni küzdelmet, és egyben biztosítja a medence vegyszereinek megfelelő működését. „A medencevíz ideális pH-jának enyhén lúgosnak kell lennie, azaz 7,1 és 7,5 között kell lennie. Ha a víz természeténél fogva nem rendelkezik ezekkel az értékekkel, akkor ezeket felhasználással módosítani kell . A pH-t a víz tisztítása után is rendszeresen meg kell mérni, mert azt számos tényező befolyásolja, mint a víz tisztasága, az időjárás és a használt medencetermékek.” – magyarázza Vojtěch Burič, a Savo medencetermékek szakértője.

A pH meghatározásában a teszterek segítenek – választhat indikátorcsíkok, cseppteszter vagy tabletteszter közül. Áruk 4 és 18 euró között mozog, míg sok az egész szezonban, vagy akár tovább is kibírja. Kezdetben célszerű hetente kétszer megmérni a víz pH-értékét. Ha jó értékeket kapsz, akkor elég heti egyszer megmérni.

Tippünk: A teszter kiválasztásakor ne csak a teljes árát figyelje, hanem a mérések számát is – egyesek 10, mások akár 120 felhasználásra is alkalmasak.

A Savo do pool segít a medence gondozásában.
mojdom.sk

Biztosítsa a tisztaságot

Ha a medence vizének pH-ja megfelelő, akkor a továbbiakban gondoskodhat a tisztaságáról. Ha nincs gond a medencében lévő vízzel, akkor a szokásos termékek is elegendőek ahhoz, hogy tisztán és ártalmatlanná tegyék. Ma is a piacon vannak , amely a klór fokozatos felszabadulásának köszönhetően a szükséges 0,3 és 0,5 mg/l között tartja értékeit. Ugyanakkor ezek a készítmények pelyhesítéssel eltávolítják az apró szennyeződéseket, és az algák ellen is hatnak. Használatuk nagyon egyszerű – csak helyezze be őket a szűrőegységbe vagy úszóba. Körülbelül hetente egyszer kell cserélni.” nagyított: Vojtěch Burič.

Tippünk: Mindig figyelmesen olvassa el a használati utasítást, és ne felejtsen el kesztyűt és védőszemüveget használni, ha koncentrált medencekemikáliákkal dolgozik.

Távolítsa el a „durva” szennyeződést

Ön és családja mellett a kevésbé szívesen látott látogatók – rovarok, lehullott levelek vagy fák gyümölcsei – is utat találnak a medencébe. Ebben az esetben előnyt élveznek mindazok, akik rendszeresen tudják és teszik a medencét. Csak egy vihar kell erős széllel, és mindenféle dolgot találhat a medencében. A víz tisztításához mindenesetre jól jön egy háló és egy porszívó. Kiváló segítő is. Különféle apró szennyeződések is bejutnak a medencébe, amit még egy jó minőségű szűrőrendszer sem tud felfogni, és a víz zavarosnak tűnik. A flokkulátornak köszönhetően ezek a részecskék összegyűlnek és nagyobb csomókat képeznek, amelyek szűréssel kezelhetők vagy lesüllyednek az aljára, és könnyen felporszívózhatók.” – írja le Vojtěch Burič, a Savo márkaszakértő.

Tippünk: A medence lefedésére napelemes ponyvát használhat. Nemcsak megvédi a vizet a szennyeződésektől, hanem fenntartja (és napsütéses napokon növeli is) a hőmérsékletét.

Biztosítsa gyermekei számára a biztonságos fürdést.
thinkstock.com

Ne feledkezzünk meg a megfelelő szűrésről

A szűrő a fő szövetséges a tiszta vízért a medencében. Emlékeztetni kell arra, hogy minél magasabb a hőmérséklet, annál jobban kell szűrni a vizet. A hőségben gyorsabban szaporodnak a baktériumok, és ehhez alkalmazkodni kell. Ha a víz 20 Celsius-fok felett van, naponta legalább kétszer szűrje le a medence teljes tartalmát. Ha több mint 25 fok, akkor célszerű egy harmadik ciklust hozzáadni.

Tippünk: Könnyítse meg a szűrő (és önmaga) munkáját, és tisztítsa meg megfelelően a lábát, mielőtt belép a medencébe. Ideális az egész testet lezuhanyozni az izzadságtól és egyéb szennyeződésektől, mielőtt belép a medencébe.

Szünet nélkül kell vigyázni

Rosszabb az időjárás, ezért elfelejtett vigyázni a medencére? Lehetséges, hogy kellemetlen meglepetésben lesz része. Ha a víz pH-ja nem megfelelő, vagy kevés klór van benne, akkor fennáll például az algásodás veszélye. Spóráik szél, eső vagy por révén nagyon könnyen bejutnak a medencébe. Az algák csúszós medencefalakban és zöldes vízben nyilvánulnak meg. Számos egészségügyi problémát okozhatnak az emésztési problémáktól a bőrreakciókig.” figyelmeztet Vojtěch Burič. Ilyen esetben azonnal meg kell támadni őket egy sokkoló berendezéssel. Ezután flokkulálószerrel tisztíthatja meg a medencét.

Tippünk: Ha az algák megjelenése valóban nagyon erős, használhatja, és esetleg megismételheti a használatát.

A Savo do pool segít a medence gondozásában.
mojdom.sk

Válasszon megfelelő segítőket

Tekintettel arra, hogy a medencekémia tulajdonképpen az egész test bőrével érintkezik, mindenképpen célszerű bevált gyártók termékeit választani. Az egyik az is. Nekik köszönhetően a medencédben lévő víz ártalmatlan, átlátszó, algáktól és különféle káros mikroorganizmusoktól mentes lesz. Ráadásul nagyon kellemes áron.

Ezt a cikket az Unileverrel és a .

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche