A mikrohullámú sütő tönkreteszi a levegőt a lakásában. Tisztítsa meg így

A legtöbben beszereznek mikrohullámú sütőt, és anélkül kezdik el használni, hogy aggódnának a karbantartás miatt. Kevesen tudják, mi van benne, ami furcsa, amikor ebben a létesítményben készítik el az elfogyasztott ételt. Ha azonban figyelmen kívül hagyja a mikrohullámú sütő alapvető szükségleteit, meg kell küzdenie a konyhában uralkodó szagokkal és magának az ételnek az illatával.

A legtöbb mikrohullámú sütő tartalmaz zsír- vagy szénszűrőt, vagy mindkettőt. „A zsír- és szénszűrők megtisztítják, majd visszavezetik a levegőt a mikrohullámú sütőben, nem pedig a készüléken kívülről. Ez segít megelőzni a zsír és a szagok felhalmozódását” – mondja Leanne Stapf, a The Cleaning Authority szakértője a Livestrongnak.

Azonban ahhoz, hogy mikrohullámú sütője jól működjön, és mindenekelőtt ne sűrűsödjön be a levegő a konyhában, rendszeresen tisztítania vagy cserélnie kell ezeket a szűrőket.

Zsírszűrő

A mikrohullámú sütő alatt egy téglalap alakú ezüst tányér található kis rácsokkal. Itt található a zsírszűrő, amelyre vigyázni kell. Felfogja a főzőlapról kifolyó zsírt, mielőtt elérné a ventilátort.

Ha ez a szűrő eltömődik, megszűnik a hatékonysága. A zsírt és a szagokat nem távolítják el, így olaj- és élelmiszer-mikrorészecskék lebegnek a levegőben. Nem fogja látni őket, de kellemetlen szagot fog érezni a sütő elindítása után. Természetesen ezeket is belélegezed.

A zsírszűrőt háromhavonta meg kell tisztítani a mikrohullámú sütő gyártójának utasításai szerint.

Szénszűrő

A mikrohullámú szénszűrő hasonlít a zsírszűrőhöz, de belül található, általában az ajtó tetején lévő szellőzőpanel mögött. Bár talán soha nem vetted észre, nagy szerepet játszik a konyhádban.

Az aktívszén szűrő elnyeli a levegőből a nem kívánt szagokat. Különösen az otthoni levegőt keringető mikrohullámú sütők esetében a szénszűrő egy módja annak, hogy megakadályozza a kellemetlen szagok felmelegítését.

Ha nem tisztítja rendszeresen a szűrőt, nem fog működni, és kellemetlen szag terjed a konyhában. Ezenkívül lerövidül a sütő élettartama, és nő az energiafogyasztás. Ezt a szűrőt általában hathavonta ki kell cserélni, vagy legalább ellenőrizni kell, hogy nem képződ-e zsír.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche