A miniszterelnököt meggyilkolták: Robert Ficóra rálőtt egy támadó, a miniszterelnök a földre zuhant

Megdöbbentő eset rázta meg szerda délután Szlovákiát. A kézdivásárhelyi kormányülést követően szerdán lelőtték Robert Fico miniszterelnököt.

A jelentések szerint kórházba szállították. A miniszterelnök meggyilkolásának hírét később Matej Neumann, a belügyminisztérium szóvivője is megerősítette.

Daniel Vražda egy újságírónak leírta az esetet: „Három vagy négy lövést hallottam. Láttam, hogy Ficót felemelik a földről. A lövöldözőt ezt követően spacifikálták”. Az Aktualite forrása szerint a lövöldözőt letartóztatták.

A támadót a rendőrök azonnal őrizetbe vették. Állítólag azt kiabálta a miniszterelnöknek, hogy „Robo gyere ide”, majd tüzet nyitott.

A miniszterelnököt a hasán és a mellkasán érte találat. A támadó állítólag azt kiáltotta neki, hogy „Robo, gyere ide”, mielőtt megtette volna a tettét, ekkor kezdődött a lövöldözés.

Pluska szerint Robert Fico állapota nagyon súlyos. A portál azt állítja, hogy Ficót két-három lövedék találta el. Állítólag akár öt lövés is eldördült.

A kézdivásárhelyi kulturális központban, ahol az incidens történt, akkoriban csak néhány ember tartózkodott. Mielőtt a miniszterelnök megérkezett volna, a kormánykabinet más tagjai szóltak az egybegyűltekhez. Miután kezet fogtak az egybegyűltekkel, folytatták a programjukat, de ezek a politikusok nem sérültek meg. Három minisztert a lövöldözés után evakuáltak a helyszínről.

Ľuboš Blaha, a parlament alelnöke bejelentette, hogy a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának ülését a miniszterelnök lelövése miatt határozatlan időre felfüggesztették.

A rendőrség és más biztonsági erők jelenleg is vizsgálják a megdöbbentő tett körülményeit.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche