A minszki régióban az egészségügyi és járványügyi szolgálat minden ellenőrzött gyorsétteremben szabálysértést talált

A minszki régióban októberben felkeresett valamennyi gyorsétteremben szabálysértéseket állapítottak meg a lakosság egészségügyi és járványügyi jóléte terén – mondta Olga Finskaya, a Minszki Regionális Higiéniai, Epidemiológiai és Járványügyi Központ élelmiszer-higiéniai osztályának higiénikusa. Közegészségügy. Erről ír

Fénykép: pixabay.com

Technikai (technológiai, hitelesítési) jellegű tematikus rendezvényre került sor a minszki régióban közétkeztetési tevékenységet folytató vállalkozásokkal kapcsolatban, kis gyorséttermi létesítményeken (pavilonok, standok, kioszkok stb.) keresztül – termelnek és értékesítenek. shawarma, palacsinta, hotpot, kutyák, pizza stb.

2023. október 4-től október 13-ig 23 gazdálkodó szervezet 35 objektuma került felügyeleti intézkedés alá. A lakosság egészségügyi és járványügyi jólétére vonatkozó jogszabályok megsértését minden felkeresett helyszínen azonosították. Tényeket állapítottak meg a címkézés nélküli (hiányos címkézésű), az előírásoknak megfelelően alkalmazott, lejárt szavatossági idejű élelmiszerek forgalmáról, a termékek tárolási feltételeinek megszegéséről, a helyiségek, készletek, berendezések nem megfelelő higiéniai állapotáról, nem megfelelőségről. személyi higiéniai szabályokkal stb. évi laboratóriumi vizsgálatok eredményei alapján hét létesítményben olyan élelmiszermintát azonosítottak, amely nem felelt meg a megállapított követelményeknek, hétben pedig nem szabványos mintát a technológiai berendezésekből, gyártóberendezésekből és edényekből származó kimosódásokból. (mikrobiológiai mutatók szerint).

Ennek eredményeként 23 gazdálkodó szervezetet rendeltek el a feltárt jogsértések megszüntetésére (minden felügyelet alá került objektumra), 15 olyan termék forgalomból való kivonását, amelyek több mint 100 kg nem garantált minőségű élelmiszert utasítottak vissza és vontak ki a forgalomból. , három javaslatot adtak ki a létesítmény tevékenységének felfüggesztésére, hat végzést a termelés és értékesítés felfüggesztésére (tiltására). A felelősök ellen 18 telephelyen indult adminisztratív eljárás (bírság formájú adminisztratív intézkedések kerülnek alkalmazásra).

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche