Néha, amikor kiveszed az edényeket a mosogatógépből, azt látod, hogy nem mosogattad el őket, és ételmaradék van rajtuk. Hogyan lehet megszabadulni ettől a problémától? Egy egyszerű trükk természetes termékek használatával segíthet.

A mosogatógép kirakása után észreveszed, hogy a tányérokon és tálakon ottmaradtak a tegnapi vacsora darabjai? Ez számos okból történhet, a piszkos szűrőtől kezdve a tablettát tartalmazó adagoló elromlottáig. Azt is jelentheti, hogy maga a mosogatógép szorul tisztításra.

Miért nem mosogat a mosogatógép? Ez lehet az oka

Érdemes megjegyezni, hogy a mosogatógépet havonta alaposan ki kell tisztítani, beleértve a teljes belső részt, az ajtót, a tömítést és a szűrőt is. Ez nemcsak az élettartamát hosszabbítja meg, hanem hatékonyabbá is teszi a működését. Ha szokássá válik, hogy halogatja a tisztítást, a készülék belsejében nem kívánt maradványok, például ételmaradék, zsír, piszok és vízkő halmozódnak fel. Számos gyakori probléma akadályozhatja meg a mosogatógép megfelelő tisztítását, többek között:

  • Az ételmaradékoktól piszkos belső tér,
  • a mosószer rossz minősége,
  • vízhőmérséklet,
  • törött szappanadagoló,
  • piszkos szűrő,
  • eltömődött zuhanykar,
  • hibás beömlőszelep,
  • kemény víz.

A mosogatógép nem mosogat? Zseniális trükkök a probléma villámgyors megoldására

A mosogatógép egy nagyon hasznos készülék, amelyet könnyű használni, de rendszeresen tisztítani kell. Ezt természetes gyógymódok és házi készítésű alapanyagok segítségével megteheted.

Belső tisztításhoz használjon ecetet, amely eltávolítja a vízkő és a rászáradt ételmaradékokat is. Helyezze a csészét a mosogatógép aljára, és futtassa le a teljes mosási ciklust maximális hőmérsékleten. Ez nemcsak a készülék belsejét, hanem a lefolyót és a csöveket is zsírtalanítja és fertőtleníti. Az ecet eltávolítja a kellemetlen szagokat, valamint savasságának köszönhetően a baktériumokat, a vízkő- és szappanmaradványokat.

Egy másik orvosság a citromsav. Egyszerűen végezzen egy üres mosogatást 2 evőkanál citromsavval a mosogatógép vízkőmentesítéséhez.

Egy másik hasznos mosogatógép fertőtlenítő és zsírtalanító szer a szódabikarbóna. Készítsen egy pohár vizet, és oldjon fel benne néhány evőkanál szódabikarbónát, majd öntse közvetlenül a mosogatógép aljába.

Kapcsolódó cikkek:

Így készítsd el a legjobb mosogatógép-tablettákat! Amiket a boltban már nem fogsz használni

A rejtett mosogatógép funkció, amiről nem is tudtál. Csak nyomja meg. Egy ősi probléma megoldása