A mosógép fiókjának tisztításának legjobb módja. Egyszerű, olcsó, még nem profiknak is

Források: ,

Tisztítson meg minden rést és porfiókot a mosógépben

A mosógép olyan alkatrészeinek tisztítása, mint a fiók vagy a mosószer-adagoló gyakran nem okoz gondot. Amíg a mosógép jó állapotú és felújítható, addig a műanyagok simák, a tisztítás enyhén nedves kefével lehetséges. A kefe súrolja a lerakódott port és öblítőt a tartály nehezen elérhető sarkairól, amelyek idővel nyálkás anyagot képeznek. Általában jól megállja a helyét a sarkokban, de a válaszfalakon, hálókon és a tár egyéb apró részein is.

Ismerje meg, hogyan távolíthatja el a teljes tálcát

Ha az ecset nem elég, vagy csak úgy érzed, hogy még mindig nincs teljesen ott, és nem éred el az igazán csúnya helyeket, vegye ki az egész patront. Általában nagyon egyszerű. A trükk lehet az, hogy megnyomja a kart a tárban, vagy bizonyos szögben kihúzza. Ha nem biztos benne, nézze meg a kézikönyvet vagy az internetet, ahol közvetlenül a mosógép modelljére vonatkozó utasítások találhatók.

Kivétel után az egész fiók minden oldaláról kimosható és kiöblíthető.

Kő és rozsda a mosószeres fiókban

És mi más? Az idő múlásával számos komplikáció léphet fel. Először a felület kissé érdessé és porózussá válik. Ez általában vízkő. Persze előfordulhat, hogy a műanyag is eleve lebomlik, és ezért a tisztítása is igényesebb, de nagyon sokszor még egy apró vízkőréteg is lerakódik a tartályban.

A második meglehetősen gyakori probléma a rozsdanyomok. Mindenekelőtt régebbi házakban, nyaralókban, nyaralókban lehet gyakrabban találkozni rozsdával. Probléma lehet magával a vízellátással, de a vízmelegítésre használt készülékekkel és hasonlókkal is. A rozsdával, de citromsav használatával a vízkővel is megoldható a probléma.

Vegye ki a fiókot, és merítse forró vízbe, amelyben kristályos citromsavat oldott. Minden liter vízhez 4 teáskanál savra lesz szüksége. Hagyja az edényt az oldatba meríteni, amíg a szennyeződés kefével könnyen le nem tisztítható. Ezután öblítse ki a fiókot tiszta vízzel, és helyezze vissza a mosógépbe.

Ha szeretné, az összes savas vizet a tartályon keresztül a mosógépbe is öntheti, és egy hosszú cikluson át futtathatja. A citromsav segít megtisztítani a mosógép belsejét, a dob alatt és a lefolyóban is, ahol nemcsak vízkő, hanem egyéb szennyeződések is leülepednek.

kapcsolódó cikkek

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche