A nagymamám fogkrémet tett a mosogatószerébe. Fantasztikus szerkentyű

Tanuld meg okosan használni a fogkrémet. Nemcsak fényes, szuvasodásmentes fogaid lesznek tőle, hanem az otthonodat is megtisztítod vele. A fogkrém néhány más gyakori háztartási szerrel együtt nagyszerű, univerzális tisztítószerré válik, amelyet nem hagyhatsz kicsúszni a kezedből.

Sima fehér fogkrém

A fogkrém érdekes gyógymód, és messze nem csak a fogak tisztítására szolgál. Sokkal több mindenre képes az otthonunkban, mint gondolnánk, és remek szuper tisztítószert készíthetünk otthon belőle és más hétköznapi összetevőkből. Nézd meg ebben a rövid videós bejegyzésben, hogy a fogkrém a fogtisztításon kívül mire képes otthon:

A mosószer, víz, szódabikarbóna és nem utolsó sorban a fogkrém kombinálásával fantasztikus tisztítószer készíthető, ami pont jól habzik, és a fogkrémnek köszönhetően a fényt is visszaadja. A fogkrém ugyanúgy működik, mint a mosogatógép-pucoló. Fényt ad a sima felületeknek, és ezért úgy tűnik, hogy láthatóan csökkenti például az üveg vagy a tükör karcolásait is. A karcolások persze megmaradnak, de szinte láthatatlannak tűnnek, és a felület szépen csillog, különösebb erőfeszítés nélkül.

Ablakok és tükrök homályosodásgátlása

A fogkrém a tükrök és az ablakok bepárásodása ellen is segít. Egyszerűen kenjen egy kis mennyiségű fogkrémet a tükörre, törölje át szárazabb ruhával, és ha szükséges, törölje át szarvasbőrrel vagy papírral. A tükör néhány hétig ellenáll a párásodásnak, utána újra fel kell kenni a fogkrémet.

A szemüveg tisztításához

Ugyanebből az okból kifolyólag a fogkrém tehát alkalmas mind a dioptriás, mind a napszemüvegek, valamint az úszó- vagy búvár- és síszemüvegek lencséinek tisztítására. Állítólag a körmök fényesítésére is kiválóan alkalmas.

Bögre foltok a fán

Fehér fogkrémmel is megszabadulhatunk a fán lévő bögrefoltoktól. A bögre vagy bögre nedvesség hatására a fán kialakuló körkörös foltok csak látszólag megoldhatatlan problémát jelentenek. Dörzsöljünk egy kis mennyiségű pasztát a bútor lakkján lévő könnyű foltra, hagyjuk rajta 30 másodperctől egy percig, majd óvatosan töröljük le egy tiszta ruhával. Ne dörzsölje a fát, csak nagyon enyhén távolítsa el a pasztát.

Ékszerek tisztításához

A paszta mindenképpen jól jön ékszerek tisztításához is. Csak dörzsöljünk egy kis mennyiséget az ékszerre, majd töröljük le, ideális esetben egy fogkefével gyengéd körkörös mozdulatokkal, és öblítsük le vízzel. A tisztítás során ügyeljünk arra, hogy ne lazítsuk meg a strasszköveket, amelyeknek a paszta nem árt, de a fogkefe és a túl erős súrolás igen.

Forrás: B:

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche