A nagymamám sót öntött a mosogatóban lévő hulladékba. Egy remek trükk, ami még ma is működik nálam

Források: ,

A nagymama tanácsai a ház takarításához továbbadva

A takarítás nem csak az élet része minden lakásban vagy házban. Ez egy tudományág, amelynek megvannak a maga eljárásai, trükkjei és ajánlásai, de nemzedékeken át felhalmozott receptekhez is kapcsolódik, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan, nagyszerű eredménnyel gondoskodni a háztartás tisztaságáról. Akár hiszi, akár nem, még a nagyanyáink és a nagymamáik sem akartak jobban takarítani, mint mi. Tiszta és friss lakást szerettek volna, nem hosszas szűrést és súrolást, ez főleg az ünnepek előtt volt napirenden.

Ha a nagymamád vagy édesanyád nem mutatott neked hasonló recepteket és javítókat, ma ezeket olyan könyvekbe gyűjtve találod, amelyek tanácsot adnak a háztartás gondozására. Bár úgy tűnhet, hogy a könyv forma ma már elavult, ez nem egészen igaz. Néha jól jön, ha az összes trükk és ajánlás egy helyen található.

Egyszer-kétszer áthaladhat az eltömődött hulladékon

A nők nemcsak speciális termékeket használtak az otthoni takarításhoz, mint manapság, hanem egészen hétköznapi dolgokat is, amelyek kéznél voltak, és nem kerültek sokba.

Forrás: Youtube

A szódabikarbóna és az ecet kombinációja jól ismert, és különösen ott segít, ahol a szennyeződéseket fel kell lazítani. Nem csak a hulladékon működik, hanem a szárított és rásütött ételeken vagy zsírokon is a tűzhelyen és a sütőben. Segít a mosógépben lévő vízkő vagy nyálkás finom lerakódások fellazításában és eltávolításában is. De tudtad, hogy a közönséges só is jó tisztítószer?

Hogyan használjunk sót a hulladék tisztítására

Ilyen jó és ma ritkán használt szer a közönséges só. Több okból is hasznos, csak tudni kell, mikor és hogyan kell használni. A hulladék átjárhatóságához csak sót használhat. Öntsön fél csésze sót a lefolyóba, és öntsön forró vizet. Néha a folyamatot meg kell ismételni, de elég hosszú expozíció után a szennyeződés egyszerűen fellazul.

Só felületek tisztításához

A só a durvaságtól függően koptató hatású, amelyet még finomabb vagy fényes felületek tisztítására is használhat. Népszerű kombináció a citrom és a só is, amikor egy fél citrommal vagy sóban mártott vágással bedörzsöljük a felületet. Ez a kombináció kiválóan alkalmas különféle fémtárgyak, mosogató, vagy króm vagy rozsdamentes acél felületek fényének helyreállítására a konyhában vagy a fürdőszobában.

Konyhai deszkákon

Ideális módszer a konyhai deszkák és vágódeszkák tisztítására is, amelyek illesztéseiből általában nehéz eltávolítani a szennyeződéseket. Ezenkívül a só fertőtlenítőszer is, amely tovább erősíti ezeknek a gyakran használt felületeknek a tisztaságát és egészségességét.

Tea- és kávéfoltokra

Ha küszködik a teából vagy kávéból származó edényeken lévő foltokkal és karikákkal, a só ebben is segíthet. A minőségi porcelánok és konyhai kerámiák általában kellően ellenállnak a hasonló gyűrűknek, de azt bizonyára saját tapasztalatból tudja, hogy egyes üvegtárgyak vagy olcsóbb bögrék felülete egyszerűen megtapad. Ebben segít a só, finoman, de hatékonyan eltávolítva az ilyen csúnya italnyomokat.

Rozsda ellen

Ugyanígy a só és a citrom segít a fehéredésen, akár a rozsdafoltokon is, de ezeket is célszerű napfénynek kitenni. Csak annyit kell tennie, hogy megszórja a rozsdafoltot sóval, a sót citromlével csorgatja, és néhány órára közvetlen napfényen hagyja. Néhány óra elteltével a folt már nem látható. Ezt követően legalább a ruhát tiszta vízzel le kell öblíteni.

Izzadságfoltokra

A sónak köszönhetően megszabadulhatsz a makacs verejtékfoltoktól a ruháidról. Nem egy liter vízhez 4 evőkanál só kell. Áztassa a ruhát a fürdőben, amíg a foltok eltűnnek, majd öblítse le tiszta vízzel.

kapcsolódó cikkek

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche