A nagymamának remek trükkjei voltak, hogy megakadályozza a paradicsom megrepedését. Csináld úgy, mint ő

A gyümölcs héjának megrepedése a paradicsom érése során a gyakori hibák közé tartozik. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a paradicsom nem ehető. Vagyis addig, amíg meg nem támadja a betegség, a rothadás vagy az esetleges kártevők, amelyekre ebben az esetben lényegesen fogékonyabb. Hogyan előzhető meg és előzhető meg a paradicsom repedése?

Forrás: Youtube

Miért reped meg a paradicsom héja?

Több oka is lehet. A leggyakoribb a nedvesség egyensúlyának felborulása, például amikor a hosszú száraz időszakot esős évszak vagy rendszertelen öntözés követi. A paradicsom nem tud megbirkózni a túlzott vízzel, és a szövetek megrepednek. A paradicsomnak nem tesz jót a hosszú távú közvetlen napsugárzás, és egyes fajok esetében még az oldalhajtások csípése sem. Ez nagyobb érzékenységhez vezet, és a gyümölcsök megrepednek. Vannak azonban olyan trükkök, amelyeket nagyanyáink szoktak szeretni.

Biztosítsa az egyenletes vízellátást

Ha szeretné elkerülni a repedezett paradicsomot, öntözze rendszeresen és takarékosan. Ha néha előfordul, hogy hagyja kiszáradni a talajt, és csak egy hét múlva öntözi meg a növényeket, akkor készüljön fel arra, hogy a növény erre minden bizonnyal a bőr megrepedésével reagál. Ezért távollét esetén vagy készítsünk egyszerű öntözőrendszert például madzagokból, vagy kérjünk meg valakit a családból, hogy rendszeresen öntözze meg a paradicsomot.

Tartsa meg a nedvességet a talajban talajtakaróval

A talaj kiszáradását faforgáccsal, száraz levelekkel, frissen nyírt fűvel vagy faforgácstal mulcsozva akadályozhatja meg. Ez a védőréteg biztosítja a nedvesség sokkal lassabb elpárolgását a talajból. Ennek ellenére öntözze meg a paradicsomot minden nap, még eső előtt is. Ha a növények trópusi hőnek vannak kitéve, öntözzük naponta kétszer.

Ne késleltesse a betakarítást

A paradicsomrepedés is elkerülhető a megfelelő időben történő betakarítással. Ha az előrejelzés heves esőzésnek és zivatarnak tűnik, jobb, ha az összes érett paradicsomot előre leszedi, még akkor is, ha nem piros az egész területen. Néhány napon belül otthon is könnyedén érlelheti őket. A szárat hagyjuk rajtuk, és tegyük az almával együtt a dobozba.

A paradicsom megrepedése megfelelő trágyázással is megelőzhető

Ha a növények szívósak és erősek, a gyümölcsök is elkerülhetik a repedést. Ezért érdemes a paradicsomot rendszeresen jó minőségű műtrágyával ellátni, a talaj minőségének megfelelően. A megfelelő mennyiségű nitrogént tartalmazó talajt foszforral, káliummal és kalciummal kell kiegyensúlyozni, ellenkező esetben nitrogént és a fennmaradó összetevőket kell ellátni. Ezeknek az anyagoknak a forrása például a tojáshéjban található.

kapcsolódó cikkek

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche