A fűnyírás segít abban, hogy a gyep tiszta, egészséges és sűrű legyen. Kertészkedés közben azonban nem nehéz olyan hibát elkövetni, ami mindent tönkretehet. Nyírhatod a füvet, ha nedves? Íme néhány tipp.

Lehet szeretni vagy utálni, de a fűnyírás tavasszal és nyáron az egyik leglényegesebb munka a kertben. Ez egyben a kulcs ahhoz, hogy szépen nézzen ki. és a gyep állapotát. Elvégzése serkenti a gyep növekedését, ami sűrűbb füvet eredményez, jobb gyökerekkel, amelyek kiszorítják a gyomokat.

Nyírhatja a füvet, ha nedves? A zöld szőnyeg a kertben elcsúfító látványt nyújthat

A nedves fű nyírása számos problémát okozhat. Az egyik ilyen a csúnya és egyenetlenül nyírt gyep. Ennek oka, hogy a fűnyíró pengék is csúsznak a gyepen, amely a víz súlya alatt megereszkedik. Ehhez a listához hozzáadjuk a betegségek nagyobb kockázatát. Ráadásul valószínűleg rögtön észreveszed a fűnyírókerekek által hagyott hatalmas barázdákat. Aztán ott van az a bosszantó probléma, hogy a nedves fű a gép aljára tapad. Ezért jobb, ha lemondasz a kora reggeli fűnyírásról, amikor még harmat borítja a füvet, vagy közvetlenül eső után.. Minden bizonnyal jobb lesz, ha száraz és felhős napokat választ a fűnyíráshoz.

Fűnyírás. Hogyan lehet jobban nyírni a füvet? Hagyjunk egy bizonyos hosszúságot

Csábító lehet a végsőkig elmenni, és a lehető legrövidebbre nyírni a gyepet, hogy sűrű és tömör felületet érjünk el. Ez egy gyakori hiba, amit elkövetünk, amikor a kertben dolgozunk. Ebben az esetben tartsuk be a vasszabályt: vágjuk le a füvet a jelenlegi magasság harmadára.. Az ok? A fűszál a táplálékát fotoszintézis útján, napfény hatására állítja elő. Minél rövidebbre nyírjuk, annál kevesebb tápanyagot tud a gyep magától előállítani. Ennek eredményeképpen a gyep megáll a növekedésben, és rövid időn belül foltosnak tűnik.

Kapcsolódó cikkek:

Mikor kell utoljára füvet nyírni tél előtt? Egy dolgot ne felejts el! Tavasszal gyönyörű színével fog gyönyörködtetni.

Pázsitnyírási hibák, amitől csúnya lesz a gyeped