A négy leggyakoribb hiba a mosógép használatakor! Te is csinálod őket?

A mosógép használatának következetlensége vagy kényelmetlensége sok pénzbe kerülhet. Jobb elkerülni a következő hibákat.

Mosógépben történő mosás után nem teljesen tiszta a ruha?
A mosógép ajtaja mindig zárva van

Mindig zárva tartja a mosógép ajtaját? Ez tévedés. Ha a mosógép befejezi a ciklust, és Ön kiveszi a ruhaneműt, hagyja nyitva az ajtót. A nyitott ajtónak köszönhetően a nedvesség könnyebben elpárolog. Az ajtó zárása után nedves környezet jön létre, amely ideális táptalaj a penésznek és a baktériumoknak. Ez később kellemetlen szagot kölcsönöz a ruhaneműnek.

Nem tisztítod a mosógépet

A mosógépet időnként meg kell tisztítani, különösen, ha rendszeresen használja. Javasoljuk, hogy üresen kapcsolja be a mosógépet, és állítson be egy ciklust, amelyhez speciális tisztítószert tesz a mosógépbe. Ha hetente egyszer vagy kétszer használja a mosógépet, akkor kéthavonta tisztítsa meg így.

Túlterheli a mosógépet

Soha ne tegyen több ruhát a mosógépbe az ajánlottnál. Miért? Ha a mosógép túlterhelt, kevesebb hely van benne, és a mosószer sem jut el úgy a ruhákhoz, ahogy kellene. Eredmény: A ruhák nem igazán tiszták. Ráadásul a készülék motorja gyorsabban elhasználódik.

Ön nincs otthon, amikor a mosógép mos

Sokan bekapcsolják a mosógépet, majd elhagyják a házat. Ez nagy hiba. Valóban nem szokatlan, hogy a mosógépből kifolyik a víz, és Ön otthonában elönt a víz. Veled, ha éppen nem vagy a lakásban, akkor a szomszédaid sem. Több éves használat után vízkő képződik a mosógépben, és a tömlő könnyen elszakadhat.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche