A nőgyógyász elmondta, hogy egy nőnek melyik orvoshoz kell fordulnia gyermekszülés után

A szülés utáni időszak a gyermek születésétől tart, és akkor ér véget, amikor a nő teljesen felépült. Ennek a folyamatnak a végső szakaszában meg kell bizonyosodnia arról, hogy a test visszatért a normális állapotba. Nőgyógyász és szakorvosok segítenek ennek kiderítésében – mondta Mardas Diana szülész-nőgyógyász.

Az orvos szerint a testápolást nem szabad félretenni, mert ez súlyos egészségügyi következményekkel jár.

– Ne felejtsd el, hogy alapvetően megvan önmagad. Azt mondod, nem felejted el. De hidd el, láttam, hogy egy gyermek születése után a nők három évre kiesnek az orvosok látóköréből: nőgyógyászok, fogorvosok és más szakemberek. Aztán három év múlva találunk valami súlyos krónikus betegséget, fogszuvasodást, rákot… Nagyon gyakran egyébként pont ebben az intervallumban jelentkezik a méhnyakrák. Ne feledje, hogy szervezete óriási munkát végzett a terhesség kilenc hónapja alatt. Egy egész ember épült fel a női test sejtjeiből, – – jegyezte meg Mardas Diana.

Először is azt tanácsolta az orvos, hogy szülés után menjek el szülész-nőgyógyászhoz.

– A gyermek születése utáni első nemi közösülés előtt, amely körülbelül a születés utáni hatodik és nyolcadik hét között lesz, feltétlenül menjen el nőgyógyászhoz. Meg kell nézni a keneteket, teszteket és ultrahangot kell készíteni, hogy megértsék, a szervezet helyreállt.<...> Akkor jobban ismeri a gyenge pontjait. Ez olyan, mint a terhesség tervezése. Tudja, hogy kérdései vannak a veséivel kapcsolatban, menjen nefrológushoz.<...> Így a szülés után először kezdjen el vigyázni magára, és forduljon szakorvoshoz, – tanácsolta Diana Mardas.

Mellesleg, a korábbi orvos, Dmitrij Chesnov azt mondta, hogy a szoptatás után a szoptató anyáknak nem ajánlott diétát követni és edzőterembe járni, mivel ez negatívan befolyásolhatja a gyermek táplálkozását. Az orvos szerint, ha egy nő a diéta mellett dönt, az anyateje nem tartalmaz majd elegendő mennyiségű fehérjét, szénhidrátot és a baba számára fontos zsírokat. Erről bővebben a linken található anyagban olvashat.

Fotó: freepik

Hibát vett észre? Kérjük, válassza ki, és nyomja meg a Ctrl+Enter billentyűkombinációt

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche