A paradicsom tökéletes védőpermetét otthon, a konyhában lehet elkészíteni: akár vegyszerek nélkül is.

Ahhoz, hogy vegyszerek nélkül is egészséges paradicsomtermést biztosítsunk, léteznek olyan természetes módszerek, amelyekkel megvédhetjük növényeinket, miközben élvezhetjük a bio termést. Íme négy könnyen elkészíthető védőpermet egyenesen a konyhában, amelyek nemcsak a növényeket védik, de a betakarított paradicsom ízét és mennyiségét is javíthatják.

1. Szódabikarbóna spray

Összetevők és eljárás:

  • 10 g szódabikarbóna
  • 10 liter víz

Keverje a szódabikarbónát a vízbe, és alaposan rázza össze. Ezt a permetet kora reggel vagy este vigye fel a paradicsomlevelekre, ami segít megelőzni a gombabetegségeket és javítja a zöldség ízét.

2. Tejpermet

Összetevők és eljárás:

  • 1 liter tej
  • 10 liter víz

Keverje össze a tejet vízzel, és hetente egyszer permetezze be ezzel az oldattal a paradicsomokat. A tej hasznos a növények megerősítéséhez és segít a gombabetegségek elleni küzdelemben.

3. Fokhagyma permetezés

Összetevők és eljárás:

  • 10 g fokhagyma
  • 10 liter víz

Keverje össze a meghámozott és összezúzott fokhagymát a vízzel, és hagyja egy éjszakán át párolódni. Reggel szűrje le a keveréket, és használja spray-ként. Kéthetente alkalmazza a kártevők és betegségek elleni hatékony védelem érdekében.

4. Tormaszóró permet

Összetevők és eljárás:

  • Lófű főzet
  • 10 liter víz

Készítsünk főzetet a lófűből, hagyjuk kihűlni és hígítsuk fel vízzel. Ezt az oldatot megelőző jelleggel permetezze be az összes paradicsomnövényt. A zsurló szilíciumot tartalmaz, amely védő tulajdonságairól ismert.

Tökéletes trágya paradicsom, paprika és uborka számára.

A természetes permetszerek használatának előnyei

Ezek a természetes megoldások nemcsak a betegségektől és kártevőktől védik meg a paradicsomot, hanem környezetbarátok és biztonságosak is a kertje számára. Ha ezeket a módszereket használja, biztos lehet benne, hogy a termése egészséges és bőséges lesz anélkül, hogy vegyszeres szerekhez kellene nyúlnia.

Sok sikert kívánunk a bioparadicsom termesztéséhez!

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche