A paradicsomtermesztés szokatlan módja. Vadon fognak nőni

A kézzel termesztett paradicsom nagy öröm. Biztosak vagyunk benne, hogy a betakarítás bio. Az ilyen zöldségek általában jobb ízűek is. De mit tehetünk, ha nincs elég helyünk a kertben egy hatalmas paradicsomültetvényhez?

Nem kell a paradicsomot közvetlenül a földben vagy üvegházban termesztenünk. Erre jól használható egy kerti keret. Ha azonban szűkös a költségvetése ebben az évben, íme néhány tipp, hogyan termeszthet paradicsomot költségvetésből.

Paradicsom a saját kertedből szinte semmiért

Valójában nagyon sok módja van a paradicsom termesztésének. A saját kertben való termesztés azonban néha jelentős költségekkel járhat. Ennek nem kell így lennie. Valóban olcsón tudunk zöldséget termeszteni, abból a holmiból, ami általában a kukába kerül.

Először is gondoskodnunk kell a palántákról. Speciális virágcserepek vásárlása helyett használhatunk joghurtos poharakat. A paradicsomtermesztési módszerünk olcsó és sok eredménnyel jár.

A paradicsom számára nagyon fontos az állandó nedvesség, de ezek a növények nem tolerálják a vizesedést. Ezt egy igazán egyszerű, de hatékony módszerrel megelőzhetjük. A műanyag palackok alkalmasak erre.

A paradicsomtermesztés szokatlan módja

Ha azt szeretnénk, hogy a kertünk tele legyen paradicsommal, akkor nem kell kertészeti felügyelőségeket vásárolnunk. Könnyű a zöldségeket régi műanyag hordókba vagy virágcserepekbe ültetni. Csak támaszokra van szüksége, hogy segítsen a paradicsomnak felmászni.

Készítsen lyukakat a hordók alján. Ezután töltse fel őket földdel, és tegyen mindegyikbe két támasztékot. A legáltalánosabb botok jók erre. Amikor a palánták nőnek, átültetjük őket ideiglenes cserepeinkbe.

A következő lépés az üres műanyag palackok használata. Csavarja le őket, és vágja le az alját. Fejjel lefelé tesszük a talajba. Így a paradicsom mindig nedves lesz. Pontosan hogyan éred el ezt?

A paradicsom őrülten fog nőni

Töltse fel a palackokat vízzel, ami fokozatosan megnedvesíti a talajt. Ennek a módszernek köszönhetően a zöldségek megfelelően nedves talajúak lesznek. A palackokba nem csak vizet tölthetünk.

A palackokat megtölthetjük műtrágyával kevert vízzel. Ez biztosítja, hogy a paradicsom szépen növekedjen. Arra is kíváncsi, hogy milyen típusú növényeket ültessen? Talán idén a bivalyszív paradicsomra kellene gondolni.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche