A pénztáros bevallotta, miért nézett bele a tojástálcákba. Mire képesek az emberek, az ok meglepő lesz.

Sok pénztáros bámulja a tojástartókat, amikor a vásárlást szkenneli. Kiderült, hogy okuk van rá, és ez alatt nem azt értem, hogy aggódnak, nehogy a vásárló törött tojást vegyen.

A vásárlás olyasvalami, amit sokan közülünk szinte minden nap csinálnak. Ez mindennapi rituálénkká vált, így amikor elmegyünk a szupermarketbe, gyakran az úgynevezett robotpilóta szerint cselekszünk.

Kiválasztjuk a szükséges termékeket, betesszük a kosárba, és a pénztárhoz megyünk fizetni. Néha azonban olyan helyzetek adódnak, amelyek elgondolkodtatnak minket. Ez történt velem nemrég.

Miért ellenőrzi a pénztáros a tojásokat?

A tojás fontos része az éléskamrámnak. Gyakran sütök házi süteményeket, imádom a rántottát, és a családtagjaim is szeretik a shakshukát. Egyszerűen muszáj, hogy legyen otthon tojás, ezért gyakran veszek a közeli boltban.

Mielőtt egy doboz tojás a kosaramba kerül, mindig ellenőrzöm, hogy minden rendben van-e vele és a tojással. Sajnos már többször is átéltem ezt. Hazaérve kiderült, hogy kellemetlen meglepetés ért a csomagomban. A sérült tojás nem csak ehetetlen volt, de sikerült elég nagy felfordulást is okoznia.

Az utolsó vásárlásom alkalmával én is kibontottam a csomagot, hogy ellenőrizzem, nem repedt-e meg a tojás. Amikor a pénztárnál álltam, és a pénztárosnő bele akart nézni, mondtam neki, hogy már ellenőriztem, és a tojások rendben voltak.

Meg voltam győződve arról, hogy a nő pont ezért csinálta. Biztatásom ellenére a pénztárosnő felbontotta a tojáscsomagot, és csak ezután törölte a terméket. Ez kissé meglepett, de nem folytattam tovább az ügyet. Úgy gondoltam, talán meg akart győződni arról, hogy a tojás valóban rendben van-e, vagy csak nem hallotta, amit mondtam neki.

Az ok egy kicsit más.

Nem sokkal ezután találkoztam Alenka barátommal. Elmeséltem neki egy helyzetet, ami nemrég történt velem. A barátnőm nevetni kezdett, és elmagyarázta nekem, hogy egy ilyen ellenőrzésnek más oka is lehetett volna.

Alice a szupermarket pénztáránál keresi a pénzét. Ezért tudja, hogy az ilyen viselkedés a tojással nem véletlen. A pénztárosok mindig ellenőrzik, hogy a vásárlók nem próbálnak-e más termékeket is becsempészni a tojásos dobozba, hogy ne kelljen fizetniük.

Mégis, van bőven hely, amit egy leendő tolvaj megpróbálhat kihasználni. És mivel a tojásokat többnyire csomagolatlan, másodpercek alatt felnyitható csomagolásban árulják, a tisztességtelen vásárlók megpróbálhatják kihasználni a helyzetet. Éppen ezért a tojásokat a pénztárnál olyan szigorúan ellenőrzik.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche