A ruhafogasok idegesítő darabok, amelyek hatékonyan tönkreteszik még a legkényelmesebb ruhadarab kényelmét is. Gyakran úgy döntünk, hogy kivágjuk őket egy pólóból, ami hiba. Van egy rejtett funkciójuk, ami később jól fog jönni. És mit jelentenek a címkéken? Derítsük ki!

Bár a címkéket gyakran bosszantó karcolásokkal és a levágás szükségességével társítják, megkönnyítik a ruhák használatát és a gyártó ajánlásainak megfelelő ápolását. Fontos információkat tartalmaznak, amelyek megóvnak minket attól, hogy az anyag túl gyorsan romoljon, és emiatt pénzt veszítsünk. Kiderült azonban, hogy van egy olyan hasznos tulajdonságuk, amiről eddig talán nem is tudtunk. Mindenképpen alkalmazd ezt a trükköt a ruhatáradban.

Mi van a címkén? Ez az információ hasznos lehet az Ön számára

A címkék a méret, a logó és a márka mellett a mosásra, szárításra, vasalásra és egyéb ápolási tevékenységekre vonatkozó ajánlásokat is tartalmaznak, amelyek segítenek a ruhadarab jó állapotban tartásában. Ha ezeket betartjuk, jelentős hatást gyakorolunk a ruhadarab minőségére és meghosszabbítjuk élettartamát. Az anyagok, amelyekből a ruhadarab készült, fel vannak sorolva, ami az allergiások számára fontos. A gyártás országa fontos az etikus vásárlók számára, ezért szerepel a címkén. Némelyikük a minőségi tanúsítványokat vagy a bio-szabványokat is felsorolja, ami nagy előny lehet a tudatos fogyasztók számára. Mint kiderült, ez a kis anyagdarab a termék névjegye, és ennek köszönhetően teljes körű információval rendelkezünk a ruhánkról.

Kell-e címkével ellátni a ruhákat? Kivághatod őket, de ne tedd!

Sokan akasztjuk a ruhákat fogasra ahelyett, hogy kockákra hajtogatva a polcra tennénk őket. Így elkerülhető a szövetek gyűrődése, és könnyebb megtalálni őket. Néha azonban az ingek lecsúsznak, és a szekrény alján kötnek ki. Ez határozottan kellemetlenné teheti az életet, és arra kényszeríthet minket, hogy váratlanul vasaljunk vagy ruhát cseréljünk. Az ilyen helyzetek elkerülése érdekében használjunk felakasztáskor akasztófát.

Csak tegye a fogas fejére, és egyszerűen akassza fel az ingét vagy blúzát.. Még ha le is csúszik, nem fog leesni, hanem a kampóra akasztva fog lógni. Ha levágtad a címkéket a ruháidról, akkor egy másik trükköt is bevethetsz. Fűzz néhány gumiszalagot az akasztó mindkét karjára. Ez biztosítja, hogy az ing nem csúszik le róla, és a helyén marad.

Kapcsolódó cikkek:

A ruházati címkének van egy másik funkciója is. Nem sokan tudnak róla, ami nagy kár. Megkönnyíti az életet

Csak a szárítót nem. Én törölközővel szárítom a farmeremet. Így elkerülöm a meglepetéseket.