A pszichológusok elmondták, hogyan lehet meggyógyítani a szakítás által összetört szívet

Egy kapcsolat befejezése nem egyszerű. Bárki, aki átment egy szakításon, tudja, hogy az összetört szívet nehéz meggyógyítani. Egy szeretett személy elvesztése után heves melankólia, fájdalom vagy vágy, hogy visszatérjen volt partneréhez, és kezdje elölről.

Néha a fájdalom olyan erős, hogy el sem hiszed, hogy valaha is véget ér. Ez nemkívánatos következményeket, például belső konfliktust, bonyolult érzelmi reakciókat, jövőbeli kapcsolati problémákat, sőt depressziót is okozhat. Gyakran az elválással együtt a közös barátokkal való kapcsolatok is véget érnek, és a remények szertefoszlanak.

A Columbia Egyetem pszichológusa szerint lehetséges a szenvedés enyhítése és a megtört szív meggyógyítása. Függetlenül attól, hogy azt gondolta, hogy az ex volt „az igazi”, vagy sem, nem számít. Egy új hajvágás vagy szórakozás itt tehetetlen.

Megkönnyebbülést jelenthet, ha átéli a „gyász öt szakaszát”. Az első a tagadás, amikor nem vállalod a valóság elfogadását, a második a harag, amikor valakit vagy valamit hibáztatunk a történtekért, a harmadik az alkudozás, amikor megpróbáljuk elodázni az elkerülhetetlent és áldozatokat hozni, a negyedik a depresszió, az ötödik pedig az elfogadás.

Annak megértése, hogy egy szakasz véget ér és egy másik kezdődik, segít előrelépni. Miközben ezeken a szakaszokon megy keresztül, elemezze gondolatait, érzéseit, viselkedését és érzéseit. És ne feledje, hogy az utolsó szakasz felé haladni időbe telik.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche