A régi vietnamiak trükkje biztosítja a hús azonnali megpuhulását. Egyetlen hozzávalóval csodálatosan szaftos lesz.

A zsenge és szaftos húsok az ízlelőbimbóknak is kedveznek. Kényeztesse magát ilyen ízletes hússal egy teljesen egyszerű trükkel.

A marhahús keményebb, és fogyasztáskor hajlamos arra, hogy nehezen rágható legyen. A legtöbb recept, ahol ezzel a hússal dolgozol, a hús pácolását írja elő. Ez lehetővé teszi, hogy a hús megpuhuljon a főzés előtt.

A hús puha marad.

A szódabikarbóna nem csak a konyhában népszerű segítő, használata igen széleskörű. Ebben az esetben segít abban, hogy a hús megpuhuljon, így elkészülve puha és szaftos lesz.

A szódabikarbóna pácoláskor megemeli a hús pH-értékét. Ezáltal a fehérje nehezebben kötődik meg, és a hús puha marad. A folyamatot közismertebb nevén bársonyozásnak nevezik, és nemcsak szódabikarbónával, hanem kukoricakeményítővel is elvégezhető. A szódabikarbóna a halak kivételével minden húshoz használható.

Ha úgy dönt, hogy szódabikarbónával próbálkozik, dörzsölje be a megmosott húsdarabot minden oldalról szódabikarbónával, majd 15 perctől 3 óráig tegye hűtőbe. Hagyja a húst pihenni egy visszazárható zacskóban, rozsdamentes acélból vagy üvegből készült edényben. A húsdarabok pácolási ideje a vastagságuktól függ. Ha steakeket készít, akkor ajánlott legalább 1 órán át így bedörzsölve hagyni őket a hűtőszekrényben.

Ezután öblítse le a szódabikarbónát a húsról, törölje szárazra, majd fűszerezze, és a szokásos módon főzze vagy süsse meg. A pácolás után a szódát le kell mosni a húsról, hogy ne adjon kellemetlen ízt. Nem tanácsos a halat a későbbi mosás kedvéért bevonni, mert a hús szétesik a kezünk alatt e lépés során.

Bársonyozás

A szódabikarbónát nemcsak a steakek bársonyozásához használhatja, hanem a pác részeként is meghagyhatja. A páchoz használjon kevesebb mint egy teáskanál szódabikarbónát, worcester szószt, szójaszószt, balzsamecetet és friss fokhagymát. Hagyja a steakeket 1 órán át pihenni a hűtőben, majd bőven pirítsa meg a steakeket.

Ha nem ecsettel akarja átkefélni a húst, hanem szódabikarbónás oldatot készít, akkor minden 350 g húshoz 1 teáskanál szódabikarbónára és ½ csésze vízre lesz szüksége. A következő eljárás ugyanaz, mint a dörzsölésnél. Ismét ne felejtsük el leöblíteni a húst, miután kivettük a szódabikarbónás oldatból.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche