A rózsák uralkodnak a növények között, ezért a kertészek érdeklődésének középpontjában állnak. Nagy gondot fordítanak rájuk, mert nem maguktól nőnek a virágok. Mivel permetezzük a rózsákat? Ez egy olyan házi szer, amely megvédi őket a gombáktól és a penészgombáktól, és lendületet ad a virágzásuknak.

A virágba borult rózsabokrok minden növénykedvelő csodálatát kiválthatják. Nemcsak virágágyások, hanem pergolák, lugasok, falak és lugasok díszítésére is használhatók. Számos fajtájuk és színük van, illatuk pedig kellemesen terjeng az egész kertben. Ha megfelelően gondoskodik róluk, hosszú és bőséges virágzással jutalmazzák meg Önt.

Mi a legjobb műtrágya a rózsák számára? Ehhez használhatsz gyógyszertári olajat.

Ezt a népszerű terméket emésztési problémákra és kozmetikumokban használják. Azonban kiderül, hogy nemcsak a hajra vagy a körmökre, hanem a rózsákra is jótékony hatással van. Hogyan ricinusolaj virágok trágyázására használni? A növénykondicionáló készítése nagyon kevés erőfeszítést igényel, és a hatás, amit a használata során kapsz, biztosan meglep.

  1. Készítsünk két liter vizet (az esővíz a legjobb) és két teáskanál ricinusolajat.
  2. Keverjük össze ezt a két összetevőt, és hagyjuk 4-5 napig sötét helyen állni.
  3. Ez idő elteltével keverjük meg jól az oldatot, és öntözzük meg a rózsákat.

TIPP! Júniustól szeptemberig havonta egyszer trágyázzon. Ez segít rózsáidnak, hogy tovább virágozzanak, ráadásul megvédi őket a penész és a gombák ellen.

Mivel permetezzem a rózsáimat? Ezzel a házi szerrel megszabadulhatsz a levéltetvektől.

A levéltetvek sok kárt tudnak okozni a cserjékben., ezért ha hívatlan vendégeket lát a rózsáin, azonnal intézkedjen. Kisebb mennyiségű kártevőt távolítson el kézzel vagy öblítse le vízsugárral. Ha a rovarok bőségesen jelen vannak, ne késlekedjen, és készítsen házi szereket a levéltetvek ellen. Készítsünk másfél liter langyos vizet, és oldjunk fel benne két evőkanál reszelt szürke szappant. Öntsd az oldatot egy szórófejes flakonba, és néhány napon keresztül naponta kétszer permetezd be a rózsáidat. Ha a levéltetűfertőzés elmúlt, megelőzésképpen havonta kétszer permetezze be a bokrokat a főzettel.

Kapcsolódó cikkek:

Ezzel a koktéllal egész júniusban locsolja a rózsákat. A bimbók nagyobbra nyílnak majd, mint a tenyered

Mikor ültessünk rózsát? Júniustól októberig biztosan virágzik