Az illesztések tisztítása fárasztó feladat lehet, és az erre a célra kifejlesztett tisztítószerek általában sok vegyszert tartalmaznak és drágák. Ezért érdemes megnézni az otthoni gyógymódokat, hogy rendbe jöjjön. Hogyan tisztítsuk meg a piszkos fugákat? Nemcsak hihetetlenül egyszerű, de nagyon olcsó is.

A piszkos fuga minden háziasszony rémálma. Nemcsak csúnyán néz ki, de még mosni is nehéz. Szerencsére a konyhánkban vannak olyan összetevők, amelyekből rendkívül hatékony tisztítószereket készíthetünk. Ezeknek köszönhetően túl nagy erőfeszítés nélkül alaposan kitakaríthatod a fürdőszobádat.

Hogyan tisztítsuk meg a piszkos fugát? Ennek a pasztának köszönhetően nincs szükség súrolásra.

Amikor a fürdőszobában csúnya, megsárgult fugákat látunk a csempék között, azonnal tartózkodunk a fürdéstől. Szerencsére könnyen helyreállíthatjuk tisztaságukat. Csak készítsünk egy pasztát, amely a szennyeződésre kenve pillanatok alatt eltávolítja azt.. Mindössze három összetevőre van szükséged az elkészítéséhez:

  • 60 ml ecet,
  • 9 evőkanál szódabikarbóna,
  • egy evőkanál mosogatószer.

Keverje össze az összes hozzávalót egy tálban, amíg sűrű pasztát nem kap. Vigye fel a sarkokra egy régi fogkefével, enyhén dörzsölve.. Hagyja hatni 20 percig, majd öblítse le vízzel és törölje szárazra mikroszálas ruhával.

Hogyan készítsünk fugatisztítót? Készítsen oldatot a konyhában fellelhető összetevőkből.

A házi készítésű fugatisztító kiváló védelmet nyújt a penész és a szennyeződések felhalmozódása ellen. Nemcsak csempék tisztítására használhatod, hanem zuhanykabinok tisztítására is kiváló. Elfeledteti az üvegen lévő lerakódásokat, és a folyóvíz sem hagy több csíkot.

Szükséges összetevők:

  • 1/2 csésze szeszes ecet,
  • 1/2 csésze víz,
  • 1/4 csésze szódabikarbóna,
  • 4 evőkanál citromlé.

Öntsön vizet, ecetet és citromlevet egy szórófejes flakonba, és keverje össze. Ezután fokozatosan adagolja az oldathoz a szódabikarbónát. A legjobb, ha erre a célra egy kis tölcsért használunk, amelyen keresztül a por könnyen a flakonba hullhat. Végül keverj össze mindent alaposan, és máris kész a házi fürdőszobai tisztítószered.

Ha csempék és fugák tisztítására szeretnéd használni, alaposan fújd be őket, és hagyd rajta 10 percig. Ez idő után egy kis kefével tisztítsa meg a fugákat, és öblítse le vízzel. A zuhanyfülke tisztító oldat használatához egyszerűen permetezze be alaposan a felületet, hagyja rajta 8 percig. és törölje le egy szivaccsal. Végül alaposan öblítse le vízzel, és törölje át papírtörlővel.

TIPP! Ha az ecet szaga irritál, 10-12 cseppet adhatsz a kedvenc illóolajodból a folyadékhoz, hogy álcázd az illatát.

Kapcsolódó cikkek:

Használja a textilpuhító helyett. Csak fél csésze, és máris bolyhosabb lesz, mint egy luxusfürdőben.

Bedobom a dobba és bekapcsolom a mosógépet. Gyakorlatilag ingyen megoldottam ezt a bosszantó problémát.