A séf ötletes trükkjei, hogy a lekvár gyönyörűen megdermedjen. Nincs több folyós latyak

Ön is igyekszik minél többet megőrizni a kert terméséből az év hátralevő részében lekvár formájában? Ha ennyit dolgozol ebbe a finomságba, jó lenne, ha az eredmény teljesen tökéletes lenne. Tehát hogyan tovább, hogy megfelelő konzisztencia legyen, és minden sikerüljön?

Forrás: Youtube

A házi készítésű egyszerűen házi készítésű

Bár a jelenlegi piac hihetetlen mennyiségű feldolgozott gyümölcsöt kínál lekvárok és lekvárok formájában, soha nincs jobb házi készítésű becsületes termék. Nem csak azt tudod, hogy valójában mit teszel beléjük, hanem tetszés szerint ízesítheted is őket.

Az alap a minőségi gyümölcs

Mindig csak egészséges és teljesen érett gyümölcsöt használjon. A gyümölcs soha ne legyen túlérett, mert akkor elveszti a pektint és rosszul zselésít. Használat előtt alaposan tisztítsa meg, vagy hámozzuk meg és távolítsuk el a szemeket és a magokat. Ha a gyümölcsök nagyobbak, vágjuk kisebb darabokra.

Hagyja felforrni a gyümölcsöt

Az így elkészített gyümölcsöt tegyük egy nagy fazékba, öntsük fel kissé vízzel, és lassan forraljuk fel. Időnként keverjük meg a gyümölcskeverékkel, hogy ne tapadjon az aljára. Ha a gyümölcs kissé megfőtt, levesszük az edényt a tűzről.

„Bittek nélkül” vagy „val”?

Ha szeretnénk, kihűlés után finom szitán átpasszírozhatjuk a gyümölcskeveréket, de ha gyümölcsdarabokat szeretnénk a lekvárban, ezt a lépést teljesen elkerülhetjük. Ezután keverj hozzá egy adag cukrot, és forrald újra egy ideig, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ekkor tehetünk bele egy csipetnyi citromsavat is, aminek tartósító hatása is van.

Mikor kell hozzáadni a cukrászdat

Ha alacsony pektintartalmú gyümölcsöt dolgozunk fel lekvárba, adjunk hozzá zselés cukrot is. A felhasznált mennyiséget a kívánt sűrűséghez állíthatja a lekvárból. Amint besűrűsödik a keverék, cseppenthetünk bele egy kis tiszta alkoholt is, ami később megvéd a nem kívánt gombáktól, és gazdagíthatja a lekvár keletkező ízét is.

A lekvárt az üvegekbe kanalazzuk

A még forró lekvárt óvatosan öntse az előkészített sterilizált üvegekbe, és azonnal zárja le. A fedélnek teljesen szorosnak kell lennie, hogy ne kerüljön levegő a belsejébe. Így egy ilyen lekvár több évig eláll. Száraz, sötét és jól szellőző, állandó hőmérsékletű hely megfelelő.

kapcsolódó cikkek

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche