A sűrű vér diétával és természetes gyógymódokkal kezelhető

Azok az emberek, akiknek problémájuk van a hiperkoagulálhatósággal, hajlamosabbak a vérrögképződésre, azaz trombusképződésre, és nagyobb a szívinfarktus és a szélütés kockázata.

A vastag vér olyan állapot, amikor a vér vastagabb és ragadósabb, mint kellene. Ha valakinek problémái vannak a hiperkoagulálhatósággal, az azt jelenti, hogy az illető hajlamosabb a vérrögök, azaz trombusok képződésére, amelyek a szívinfarktus vagy a stroke előfordulásának fő felelősei. A sűrű vér befolyásolhatja a szervezet oxigénellátását, megakadályozva, hogy a hormonok és tápanyagok eljussanak a szövetekhez és sejtekhez.

Teszt: Hogyan állapíthatja meg saját maga, hogy sűrű-e a vére

Epidemiológus Dr. Dušan Vujnović Mert eClinic a portál elárulja, hogyan ellenőrizhetjük egy kis otthoni teszttel, hogy van-e vastag vérünk. Nem kell más, mint egy steril tű a gyógyszertárból, egy darab vatta és alkohol.

– Az ujja arccsontját kenje be alkohollal, majd szúrja meg egy tűvel, és kezdje el mérni a vér kiáramlásának idejét. Ha a vér 2 percen belül megalvad, az azt jelenti, hogy korai véralvadás történt, és valószínűleg sűrű vérről van szó. Aha a vér 5 percen belül megalvad, az állapot normális. Ha 5-7 perc elteltével véralvadás következik be, akkor nagy valószínűséggel ritka vérről van szó, és akkor más betegségekről van szó – magyarázza Dr. Vujnović az eKlinika portálnak.

A sűrű vér természetes bájitalokkal szabályozható

A legegyszerűbb a savanyú tejtermékek bevezetése az étrendbe, azok, amelyek savanyítják az ételeket és így hígítják a vért. Ide tartoznak mindenekelőtt a vitaminok, a szalicilsav és a citromsav. Dr. Vujnović arra figyelmeztet, hogy a táplálkozási és természetes véralvadásgátló italokat nem szabad önmagukban, hanem orvossal egyeztetve fogyasztani, mert egyes összetevők ellenhatást fejthetnek ki.

Fokhagyma gyógyszer

A fokhagyma például olyan élelmiszer, amelyet gyomorfekélyben vagy gyomorhurutban szenvedők fogyaszthatnak. A fokhagymás gyógyszerhez 300 g méz szükséges 250 gramm őröltKeverjük össze a mézet és a hagymát, és hagyjuk állni három hétig. Vegyünk egy evőkanál naponta háromszor, 40 perccel étkezés előtt.

Kokotac növényből készült ital

Öntsön egy evőkanál szárított kokotac növényt egy pohár forrásban lévő vízzel, fedje le és hagyja állni egy órán át. Egy óra múlva szűrje le az italt, és vegyen be egy pohár egyharmadát naponta háromszor, 30 perccel étkezés előtt. Az italt 45 napig használják, majd két hét szünetet tartanak. Dr. Vujnović felhívja a figyelmet, hogy ez megismétlődhet, de először a vérképet kell ellenőrizni, hogy megállapítsák a protrombin időt és megállapítsák, hogy normális véralvadás történt-e.

Fokhagymás ital

Dr. Dušan Vujnović a sűrű vér szabályozásának egyik legelérhetőbb eszközeként ajánlja. Két-három fej fokhagymát ledarálunk, felöntjük fél liter orvosi alkohollal vagy jó szőlőpálinkával. Ezt a keveréket lezárjuk, és két hétig sötét helyen tartjuk, időnként kissé megrázva, hogy az üledék felhíguljon. Két hét elteltével mindent leszűrünk, egy rész mézet és citromlevet adunk hozzá, majd ha már egyenletes, lefekvés előtt egy nagy evőkanálnyit veszünk.

Gyömbér és citromlé gyógymód

szalicilátokat, azaz szalicilsav sóit tartalmaz, amelyek képesek blokkolni a K-vitamin hatékonyságát, amely fontos szerepet játszik a véralvadásban. Dr. Dušan Vujnović azt tanácsolja, hogy sűrű vérűek használják. Reszelj le 20 gramm gyömbér gyökeret, és adj hozzá egy kis teáskanál zöld teát. Mindent felöntünk két pohár forrásban lévő vízzel, és fél pohár citromlevet adunk hozzá. Ezt a gyógyszert naponta kétszer-háromszor, étkezés előtt használják.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche