A sütőpapír rejtett funkciója, amelyet a gyártók inkább elrejtenek

A sütőpapír túlzás nélkül az egyik legnagyobb találmány a konyhai eszközök terén. Sokan emlékezhetnek még arra, hogy milyen nehézkes volt a sütés e találmány előtt, és milyen könnyű utána. Mégsem mindenki tudja a legtöbbet kihozni ebből a nagyszerű eszközből, már csak azért sem, mert a gyártók gyakran nem tájékoztatják őket.

Nincs több préselés

Az egyik legnagyobb probléma, ami a sütőpapírral kapcsolatban felmerülhet, hogy folyamatosan görbül és gurul a tepsiben. Egyszerűen nem tapad ott úgy, ahogyan azt szeretnéd. Erre azonban van egy nagyon egyszerű megoldás.

Egyszerűen nedvesítsd meg egy kicsit a sütőpapírt, és hirtelen szó szerint odaragad a tepsihez. Ha mégsem akarod beáztatni, akkor van egy másik megbízható módja is a laposodásnak. Kicsit paradox, de először össze kell gyűrni az egészet. Aztán újra kiegyenesíteni, és hirtelen azt fogod tapasztalni, hogy egyáltalán nem hajlamos görbülni.

Az eszköz neve már sejteti, hogy mire való elsősorban. Egyszerűen sütéshez való. Vannak azonban, akik még mindig boldogulnak nélküle, egyszerűen csak vajjal vagy zsiradékkal kenik ki a tepsiket és a sütőformákat, majd liszttel vagy zsemlemorzsával porítják be őket. De még ezek a háziasszonyok is megtalálják a sütőpapír felhasználási módját, ha másképp is.

Szokatlan felhasználási módok

A sütőpapír nagyon jól használható pergamenként mindenféle dolog sütéséhez, legyen az zöldség, hal vagy hús. Fedő helyett a sült ételek befedésére is jó. Ez biztosítja, hogy a legrosszabb hőtől védve legyen, de mégis bőven kapjon hőt. Ez biztosítja, hogy az étel nem szárad ki, hanem a saját levében sül meg.

És arra gondoltál már, hogy sütőpapírt használj a kenyérpirítóban? Valószínűleg nem fogod bánni, ha a pirítósból kiszivárgó sült sajtot tisztítod belőle. Ha ez zavar, béleld ki a kenyérpirítót sütőpapírral, amit egyszerűen kidobhatsz, és nem kell utána takarítanod.

Ha a sütőpapírgyártók beszélnének ezekről a tulajdonságokról, akkor valószínűleg sokkal több terméket adnának el, hiszen valóban nagyszerű és gyakran váratlan segítség.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche