A sütőpapírral kapcsolatban egy fontos dolgot kell tenned, mielőtt használnád. De a csehek ezt még mindig nem tudják, és mindent elrontanak.

A sütőpapír annyira praktikus dolog, hogy egyetlen háztartásból sem hiányozhat. Elsősorban a sütő- vagy tortaformák alján használják, ahol hatékony gátat képez az edény és az elkészítendő étel között.

Megakadályozza, hogy az étel a sütőedényhez tapadjon vagy odaégjen, ami aztán sokkal könnyebben eltávolíthatóvá teszi azt. Soha nem kell majd kanállal kivenni a tepsiből a zsemlét, mert elfelejtette megkenni.

A megsült terjedelmes edényeket sem kell többé kimosnod.

Ropogtassa és áztassa

Egészben vagy előre levágott levelekben is megvásárolható. Mindkét esetben azonban tekercsbe van tekerve, így a feltekercselés után hajlamos újra összegöngyölődni.

Ez a nemkívánatos jelenség könnyen elkerülhető, ha összegyűrjük. Ha összegyűrjük, újra kiegyenesítjük, és a lapot vízzel megkenjük, a papír nem mozdul el, amikor beletesszük. Szépen odaragad a tartályhoz, és máris kezdhetjük tölteni.

Ha az edény magasabb, a papír leválik a széleiről, és aggódsz, hogy a tészta a széleire tapad, nyugodtan rögzítsd tűkkel. Amikor a forma megtelt, távolítsa el a csapokat.

Francia finomság

De a sütőpapír nem csak a kalácsok és sütemények sütésében segít. Mivel nedvesség- és zsírálló, és nem szakad el, töltsd meg zöldségekkel és csirke- vagy haldarabokkal. Adj hozzá fűszernövényeket, fűszereket vagy sajtot, amit csak szeretnél, és nem tart sokáig a sütés. Készítsen megfelelően záródó csomagokat, és tegye sütőlapra sütéshez.

Zamatos, ízekkel teli, zsenge, ropogós és egészséges ételt kapsz. Nem lesz szükséged zsiradékra az elkészítéséhez. És semmilyen evőeszközre. Ezt a módszert a franciák találták ki, és „en papillote”-nak nevezik.

Csomagolja bele az ételét

A sütőpapír helyettesítheti a műanyagot, amelyben a kemény sajtot hoztad a boltból. Ha benne hagyod, azt kockáztatod, hogy hamarosan megpenészedik. A pergamenpapír viszont lehetőséget ad a sajtnak arra, hogy újra lélegezzen, és meghosszabbítja az élettartamát.

Nagyszerű Szeletelt zsenge csirkemellek szétválasztására szolgál.amit le fogsz fagyasztani. Ha egyszer kihúzza őket, sokkal jobban szétválnak, és nem áll fenn a szakadás veszélye. Használhat sütőpapírt is a hamburgerek vagy zöldségek szétválasztásához. Miután lefagyasztották, már nem ragadnak össze.

Ez segít a tészta tekercselésében és a díszítésben.

A tésztát ezen tekerheted meg, hogy ne legyen rendetlenség a konyhapulton. Még a tészta sütőlemezre való átrakása is könnyebb lesz.

Végül, de nem utolsósorban remekül helyettesíti a krémdíszítőt. Csak vágj belőle egy négyzetet, tekerd kúp alakúra, és máris kezdheted a díszítést. A szélesebb felső részt töltsd meg krémmel vagy csokoládéval, a keskenyebb alsó részt igazítsd a kívánt méretre, és máris jobban fog menni, mint a műanyag zacskóval.

Fotó: N: Shutterstock

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche