A szakértő figyelmeztet: Soha ne tedd ezt a három dolgot a szempilláiddal

Egy optometrista három olyan sminketrendet árult el, amelyeket ő maga soha nem csinálna, mert súlyos szemkárosodást okozhat. Alexa Hecht óva intett a lash liftingtől vagy a szempillafestéstől, a vízálló szempillaspirál és a csillogó szemhéjfesték napi használatától.

A közösségi oldalon közzétett videóban azt mondta, hogy a szempillafestéshez és -liftinghez használt vegyszerek mérgezőek lehetnek a szemre. „Mindkét eljárás során nagyon mérgező vegyszereket használnak, beleértve az ammóniát is, amely mérgező a szem szöveteire, és súlyos fertőzést okozhat, ha a szembe kerül. Ráadásul nagyon kényelmetlennek tűnik.” – mondta Hecht.

A torontói szakértő sem javasolja a vízálló szempillaspirál mindennapos használatát, mert olyan vegyszereket tartalmaz, amelyek nem oldódnak fel a könnyben, és szemirritációhoz és kiszáradáshoz vezethetnek. „E vegyi anyagok némelyike ​​törékennyé teheti a szempilláit, és akár meg is töredezhet.” ő hozzáadta.

Végül a Hecht nem használ csillogó és erősen csillogó szemhéjpúdereket, mert apró karcolásokat okozhatnak a szem felszínén, ami néha irritációhoz és fertőzésekhez vezet.

Az optometrista a TikTokon osztotta meg a figyelmeztetéseket, ahol a videót gyorsan milliók nézték meg és több ezer megjegyzést gyűjtöttek az aggódó szemszépség rajongók. „Ez megmagyarázza, miért fájt a szemem a szempilláim felemelése és színezése utáni napon.” – mondta az egyik nő.

„Egy szempilla liftezésen gondolkodtam, és az egyetlen dolog, ami miatt igazán aggódtam, az a biztonság volt. Köszönöm! írta egy másik. Egy másik nő arra figyelmeztetett, hogy rossz tapasztalatai vannak a csillogásról, amelyről azt mondták, hogy biztonságos a szem körüli használata. Arról számolt be, hogy a csillogás megkarcolta a szaruhártyáját, és óva int a csillogó folyékony árnyékoktól.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche