A szakértő válasza: Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb klímát otthoni és irodai használatra?

Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb légkondicionálót otthoni és irodai használatra? Aggódnunk kell amiatt, hogy mennyibe fog kerülni, ha árammal hűtjük magunkat ezen a nyáron? Létezik olyan modell, ami nem csak a forró hónapokban hűt, de télen is melegen tart?

Dimitar Stefanov, a dél-koreai háztartásigép-gyártó bolgár értékesítési képviselőjének „Otthoni légkondicionálás” szegmensének értékesítési vezetője válaszol ma mindezekre a kérdésekre a „A szakember válaszában”.

Beszélgetésünk egyik fénypontja a magas áramárak miatt emelkedő villanyszámlák. A fogyasztók sok kérdést tesznek fel maguknak a klíma kiválasztásával kapcsolatban, de Stefanov úr segítségével ma megtudjuk, hogyan lehet a legjobb vásárlást és tartós befektetést megtenni.

Stefanov úr, kell-e aggódnunk, hogy nyáron klímával hűtsük magunkat a magas áramárak miatt?

– A fiókok mindig egy szem előtt vannak, az emberekkel, de amit tennünk kell, hogy ne aggódjunk, az az, hogy energiatakarékos klímát válasszunk. Ezek az ún inverteres klímaberendezések. A hazánkban forgalomban lévő klímaberendezések közel 90 százaléka pontosan inverteres. olyan technológiával rendelkeznek, amely amellett, hogy inverter, nagyon hatékony is. Ha hűteni szeretnél és alacsonyak a költségek, akkor légkondi, kompresszoros technológia kell, ami ezt lehetővé teszi. A hűtési költségek alacsonyabbak, mint a fűtési költségek. Klíma vásárlásakor jó szem előtt tartani a dolgokat. Az egységnek hűtésre és fűtésre egyaránt jónak kell lennie.

Milyen előnyei vannak a légkondicionálóval történő fűtésnek?

– A légkondicionálás előnye, hogy viszonylag alacsony fűtési befektetés. A másik fontos szempont a kényelem, amit a készülék ad nekünk. Amellett, hogy jól néznek ki, a klímák nagyon funkcionális kialakításúak felhasználóiink szerint. Előnye az energiatakarékos fűtés és a magas fokú komfortérzet.

Létezik hűtésre és fűtésre optimalizált speciális klíma?

– A klímatechnika ötlete pontosan azért merült fel, mert az embereknek hűtésre volt szükségük. Azaz. birtokolni. Másrészt, ha egy készüléket csak hűtésre terveztek, akkor alacsonyabb rá a befektetés, és így az ára is alacsonyabb. Ha azonban a klíma is fűtésre szolgál, akkor az ár magasabb lesz, mert a beruházás is magasabb. A kényelem és az energiahatékonyság is nagyon fontos. Ezért azt tanácsolom, hogy az emberek perspektivikusan gondolkodjanak a klíma kiválasztásakor.

Az elmúlt években a belélegzett levegő egészségének és tisztaságának témája egyre aktuálisabb. Lehetünk-e nyugodtak ebben az irányban hűtésnél vagy fűtésnél?

Az embereknek tudniuk kell, hogy amikor klímával hűtjük vagy fűtünk, akkor a légmennyiséget a ventilátoron keresztül kell görgetni a klímaberendezésben, ahol van hőcserélő rész. A meleg levegő kikerül a térbe, a hideg levegő pedig bejut a készülékbe.Ebben a folyamatban, amit konvekciónak neveznek, a levegő elkerülhetetlenül nagyobb sebességgel mozog, és elkerülhetetlenül belélegzjük. Ezért nagyon fontos, hogy az általunk használt klímák fűtésre és hűtésre egyaránt rendelkezzenek jó és megbízható szűrőrendszer. Amit kínálunk, az nem csak egy szűrő, hanem egy teljes szűrőrendszer. Emellett a levegőnek bizonyos hőmérsékletűnek – alacsonynak vagy magasnak – megfelelő minőségűnek kell lennie, alacsony káros részecskék tartalommal. ezt számos technológiának köszönhetően éri el. A klímára nézve nem csak az általad beállított hőmérsékletet látod, hanem az aktuális levegőminőséget is – értékekként.

Mostanában egyre gyakrabban hallunk az ultraibolya sugárzással történő levegőtisztításról?

– Két modell rendelkezik UV Nano funkcióval. Ennek köszönhetően a készülék ventilátorát ultraibolya sugárzással sugározzák be, ami tisztítja és sterilizálja. Ez tiszta belső felületeket és ennek megfelelően tiszta levegőt garantál számunkra.

Hogyan lehet megtudni, hogy melyik légkondicionáló a legmegbízhatóbb?

A választás nehéz, tekintettel arra, hogy a boltban nincs mód a készülék bekapcsolására, és érezni, hallani, hogyan működik. Mi azonban gyártóként adunk gyártási garancia klímaberendezéseink közül. Ez azt jelenti minden LG légkondicionáló van 10 év kompresszor garancia. Ezen kívül adunk 5 év teljes körű garancia mindenre – ismét a gyártótól. Ez egy újabb adag biztonságot jelent a felhasználók számára.

Köszönjük Stefanov úrnak az átfogó tájékoztatást és tanácsokat. Reméljük hasznosak voltunk!

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche