A szakértők 5 jógapózt neveztek meg, amelyek segítenek a gyönyörű mellek formálásában
A legtöbb nő elégedetlen a melle formájával vagy méretével, ami miatt bizonytalannak érzik magukat, és zavarba ejtik, ha leleplező ruhákat viselnek. De minden lány megalkothatja álmai testét, ha komolyan veszi ezt a dolgot. Az egészségügyi információs csatornán a szakértők olyan hatékony jógapózokat gyűjtöttek össze, amelyek javítják a mellek alakját és növelik a tüdő kapacitását, valamint hozzájárulnak az erő és az életerő fellendüléséhez.

Fotó: freepik

Harcos póz (virabhadrasana)

Ez a gyakorlat nem csak lehetővé teszi, hogy érezze az erejét, hanem erősíti a mellkas üregét is, rugalmasságot és mobilitást adva neki. Ehhez a lábait szélesen, egymással párhuzamosan szét kell tárni, bal lábát 90 fokkal balra kell fordítani, jobb lábát pedig befelé. Miközben ezt csinálja, lélegezzen ki, és hajlítsa be a bal lábát térdre, tartsa egyenesen a jobb lábát. Emelje fel a karját oldalra a vállvonalig, fordítsa a fejét balra, nézze meg a kezét. 70 másodperc elteltével ismételje meg a műveletet egészen a jobb oldalon.

Háromszög póz (Trikonasana)

A gyakorlat felszabadítja és erősíti a mellkast, nyújtja a gerincet és javítja a vérkeringést. Nyújtsa szét a lábát: fordítsa el a bal oldalt 90 fokkal, a jobbat pedig 15 fokkal. Nyújtsa ki a bokáját a bal kezével, és nyújtsa ki a jobb oldalát úgy, hogy mindkét karja egyenes vonalat képezzen. Ügyeljen arra, hogy a térd és a gerinc ne görbüljön meg. Fel kell fordítania a fejét, és meg kell néznie a kinyújtott keze ujjait. Ismételje meg a gyakorlatot a másik oldalon.

Kobra póz (Bhujangasana)

Segít növelni a tüdő kapacitását, nyújtja a mellkast, erősíti a hasizmokat és a helyes testtartást. Ehhez hason kell feküdnie, és mély lélegzetet kell vennie. Ezután lassan emelje fel felsőtestét. És nyomja az alsót a padlóhoz. Miközben ezt csinálja, próbáljon egyensúlyt tartani a lábain és a kezein. Emelje fel a fejét, és nézzen fel. Lassan lélegezzen ki, és engedje le a kiindulási helyzetbe. Minden ismétléssel próbálja meg növelni a pózban töltött időt.

Íj póz (janurászana)

Mindenkinek ajánlott, aki hátfájástól szenved. A gyakorlat lehetővé teszi a gerinc minden részének nyújtását, és gyönyörű mellformát ad. Ennek végrehajtásához feküdjön hasra. Majd kilégzéskor hajlítsa be a térdét, és emelje a feje felé. Próbálja meg összekulcsolni a lábát a kezével. Most lassan lélegezzen ki, és nyújtsa fel a lábát és a karját. A csípőjének és a mellkasának le kell válnia a padlóról. Egyensúlyozd a hasadon. Próbáljon 30 másodpercig ebben a helyzetben maradni.

Hídpóz (csakrasana)

Lehetővé teszi a mellkas, a gerinc és a nyak nyújtását. Csökkenti a fáradtságot és enyhíti a fejfájást. Ehhez hanyatt kell feküdnie, a lábait kissé szélesebbre kell tárnia a vállánál, és a lehető legközelebb kell húznia a fenekéhez. Tegye a kezét a feje mögé a tenyerére úgy, hogy ujjai a feje felé nézzenek. Kilégzéskor emelje fel a mellkasát a lehető legmagasabbra. Próbálja kiegyenesíteni a karját, amennyire csak lehetséges. Tartsa ezt a pózt 30 másodpercig.

Hibát vett észre? Kérjük, válassza ki, és nyomja meg a Ctrl+Enter billentyűkombinációt

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche