A szakértők a krónikus álmatlanság három fő okát nevezték meg

Amerikai tudósok a krónikus álmatlanság három fő okát azonosították, amelyekre érdemes odafigyelni. A szakértők szerint ebben a kérdésben a viselkedés, a gondolatok és az érzelmek játszanak kulcsszerepet.

letéti fényképek

Az álmatlanság többféle okának tanulmányozása során a kutatók olyan modellhez folyamodtak, amely vezérelvként szolgál a klinikai gyakorlat számára azáltal, hogy a rossz alvás összes lehetséges okát 3 csoportba sorolja az idő alapján. Az első csoportba olyan genetikai tényezők kerültek, mint a stresszre való nagyobb érzékenység vagy a hajlam a korai kelésre. Megjegyzendő, hogy ezeket a tényezőket nehéz megváltoztatni.

A második csoportba minden fontos és kisebb esemény tartozott, amelyek súlyosan megzavarják az alvást. Ide tartozik a stressz, a betegségek és az érzelmi problémák. Általában az ilyen tényezők időben korlátozottak és soha nem érnek véget. Az álmatlanságban szenvedők ebben az esetben orvoslátogatás nélkül is megoldhatják alvásproblémáikat.

Kiderült, hogy a rossz alvás leggyakoribb oka az álmatlanságra való összpontosítás, ezért többszöri próbálkozás után a következő történik. Az ember vagy kimeríti magát az elalvási módok keresésében, vagy különféle eszközökhöz folyamodik a figyelemeltereléshez, beleértve a kütyüket is.

A pszichológusok azt javasolják, hogy ne gondoljon alvási problémákra, tanulja meg kezelni a stresszt, és aludjon legalább 7-8 órát.

Olvassa el még:

Az egészséges táplálkozás enyhítheti a depresszió tüneteit

Az orvosok az avokádó váratlan előnyeinek nevezték

A tudósok 5 okot neveztek meg, hogy miért kell korán reggel felkelni

A szakértők a boldogabbá válás hatékony módjáról beszélnek

A tudósok 5 olyan állatot neveztek meg, amelyek jótékony hatással vannak az emberi egészségre

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche