A szendvics, amit az orvosok kérnek kivenni az étrendből, és ami a spanyol gyerekek kedvence

Az egyik életszakasz, amely a hétköznapi halandók számára a legnagyobb boldogságot generálja. Gyermeknek lenni egyet jelent a gondok hiányával, a szabadsággal és a kötelezettségek hiányával. Ez azonban egyes szokásokhoz is kapcsolódik, amit később, felnőttként elveszünk. Az egyik a híres snackek.

Amint arról a Fehér könyv a gyermekek harapnivalóiról, A 12 év alatti gyermekek körülbelül 80%-a a délután közepén eszik. legalább egyszer egy héten. Meglehetősen magas szám, hiszen a szakemberek szerint a helyes napi ötszöri étkezés. A snack minden bizonnyal az egyik olyan dolog, amely a legnagyobb örömet okozza.

Sok kiskorú számára a tökéletes snack a szendvics. Ezt mondja Ramon de Cangasa dietetikus és táplálkozástudományi doktor, aki a projektet vezeti Fehér könyv a gyermekek harapnivalóiról. A legtöbbször ismételt snack Spanyolországban azonban sok esetben olyan választássá válik, amely nem a legmegfelelőbb az egészség szempontjából.

A kolbászos szendvics, a legkívánatosabb és a legkevésbé ajánlott

A kolbászos szendvics, sokak számára a hagyományos, a legtöbb spanyol gyerek számára a preferált választás. Annak ellenére, hogy egyre több alternatíva merül fel, a kicsik a klasszikust és az otthoni ízeket választják a délután közepére. A Ramón de Cangas által végzett tanulmány, amely tükröződik a Fehér könyv a gyermekek harapnivalóiról Mutasd azt Ez a fajta szendvics a 12 év alatti gyermekek fele számára a legkedveltebb választás..

Konkrétan a 49,9% fogadjon erre a lehetőségre. Ez a választás azonban nagyban elüt a másodiktól, amely a ipari sütemények és sütemények val,-vel 37,1%. Az egyik legaggasztóbb szempont az egészséges termékek hiánya ezekben a rágcsálnivalókban. Csak 7,3%-uk választ olyan ételeket, mint a gyümölcs vagy a joghurt a délutáni étkezéshez.

[]

A 6 éves gyerekek azok, akik a legtöbb nassolni valót vagy gyakrabban fogyasztják. Továbbá Spanyolország azon területei, ahol az emberek a legtöbbet nassolnak, a félsziget déli részén és közepén találhatók. Ezt a teljes jelentést öt szakértő készítette, akik 176 szakcikkből álló csoportot vizsgáltak meg hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

Ezt a kezdeményezést a A Joghurt- és Friss Tejtermékek Desszertgyártók Spanyol Szövetségeamely arról számol be, hogy a 7 évesnél idősebb gyermekek szinte nem választanak olyan termékeket, mint a joghurt, és inkább a sütikhez, szendvicsekhez vagy süteményekhez.

Ipari sütőipari termékek választéka.

iStock

A tanulmány további információval szolgál, vagyis hogy a kolbászos szendvics alapú nassolnivalót hetente többször is fogyasztják a kicsik. Némelyikük akár naponta is megteszi. A szakértők ezekkel az adatokkal párhuzamosan végeznek néhány értékelést, vagyis azt, hogy bár a szendvicset jó választásnak tartják nassolni valónak, különösen a péksüteményekhez képest, Bizonyos szintű jó minőségű kenyeret és kolbászt kell fogyasztani.

Emiatt a táplálkozási szakértők azt javasolják, hogy ha ezeket a kolbászalapú ételeket választja, és nem egészségesebb ételeket, például gyümölcsöt vagy tejet, javítsa a termékek minőségét, hogy valamivel egészségesebbé tegyék őket.

Mi a legegészségesebb nassolnivaló?

Ez a jelentés azt is megerősíti, hogy a fiatalabb, 3 és 6 év közötti gyermekek egészségesebb ételeket fogyasztanak. Az ebbe a csoportba tartozó résztvevők 41,4%-a eszik hetente egyszer joghurtotmíg ha 7-12 éves gyerekekről beszélünk, akkor az arány 32,4-re csökken.

Gyümölcs esetében a kicsik 45,5%-a választja ezt a lehetőséget. Emellett az is szerepel, hogy a kiskorúak többsége nem eszi meg az orvosok és táplálkozási szakértők által ajánlott napi öt darab gyümölcsöt. Továbbá ebben az értelemben a tanács eltávolodik a kolbászos szendvicsektől, és közelebb áll a mediterrán diétás termékekhez, valamint a tejtermékekhez és a diófélékhez.

[]

Végül Ramón de Cangas számos táplálkozási profilt azonosít a spanyolországi gyermekeknél a rágcsálnivalók tekintetében. Kiemelkedő, hogy vannak kiskorúak, akiknek magas a fehérje- és alacsony szénhidrátbevitelük.. Mások közvetlenül visszaélnek a zsírok fogyasztásával.

Ezenkívül arra figyelmeztet, hogy a kalcium és a D-vitamin bevitele az évek múlásával csökkenő fázisban van. A tanulmány utolsó következtetése az, hogy a napi ötszöri étkezés elmulasztása növeli a túlsúly kockázatát, csakúgy, mint az egészségtelen ételeket tartalmazó étkezések közötti „nassolnivalók”.

Kövesse az Önt érdeklő témákat

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche