A szennyes szárítása a szabadban, a kötélen. Nagyanyáink zseniális trükkjei, hogy pillanatok alatt megszáradjon.

Nincs szárítótulajdonosa? Használja ki a szabadtéri ruhaszárítás előnyeit. Nemcsak környezetbarát és olcsó, de a szennyesed tele lesz friss illatokkal. Már nagyanyáink is tudták, hogyan kell ezt csinálni. Ha a szabadtéri ruhaszárítás híve vagy, van néhány kipróbált tippünk, hogyan ápolhatod megfelelően. Mosáskor mindig olyan mosószert használj, amely az adott anyagoknak megfelelő és kíméletes hozzájuk. Ugyanez vonatkozik a használt textilpuhítóra is. Ezután már csak fel kell akasztani a szennyest, hogy megfelelően megszáradjon. Mit kell tehát észben tartanod, hogy a szennyesed jó formában és színben maradjon, jó illatú legyen és hamar megszáradjon?

Néhány tippet a hatékony szabadtéri ruhaszárításhoz a videóban találsz:

Ellenőrizze az aktuális páratartalmat

Ha van egy kosár frissen mosott szennyesed, és ki akarod tenni száradni a szabadba, tudd meg a páratartalmat, ami manapság már könnyen kideríthető az interneten. A nagymamáimnak egyszerűen volt ráérzésük, és mindig alkalmazkodtak az időjáráshoz. A páratartalom sokkal fontosabb, mint a hőmérséklet, hogy a szennyes gyorsan megszáradjon. Ez azért van, mert szárítás közben a szennyesből a víz elpárolog a levegőbe. Ha magas a páratartalom, a víz sokkal lassabban párolog el a szennyesből. Ez a magyarázat arra, hogy száraz téli napokon miért szárad gyorsabban a szennyes, mint meleg, párás időben.

A szennyes mindig belülről kifelé

Ha a szabadban szárítja a szennyest, meg kell védenie a madarak vagy rovarok további szennyeződésétől, tavasszal pedig, amikor a fák virágoznak, a pollenektől. Ezért minden egyes darabot fordítson kifordítva. Ez megvédi a színes ágyneműt az esetleges kifakulástól is, amikor a napsugarak elérik. Ha mosás előtt megfordítja az ágyneműt, nincs több munkája a felakasztáskor.

Csak a fehér szennyest a napon

Bár a szennyes valamivel gyorsabban szárad a tűző napon, nem csak az esetleges árnyékveszteségnek teszed ki, de a nagy meleg nem minden anyagnak megfelelő. Színes ágyneműk esetében tehát inkább válasszon árnyékos helyeket. Nem kell azonban aggódnia, ha fehér vásznat akaszt a napra, ami ennek következtében szépen kifehéredik. A fehér lepedők, lepedők, blúzok vagy ingek újra olyanok lesznek, mintha újak lennének.

Hogyan kell helyesen felakasztani

Mindaddig, amíg a zsinórok a szabadban elég messze vannak egymástól, nem számít, hogyan akasztod fel a szennyest. Egyenletesen fog száradni. Ha azonban hagyományos szárítót használ, úgy járjon el, hogy a nagy darabokat a szélére, a kisebbeket pedig középre teszi. Itt tovább megmarad a nedvesség, és így gyorsabban szárad.

Ne hagyja kiszáradni a szennyest

A kellemetlenül megkeményedett és túlszárított szennyes elkerülése érdekében vegye le a ruhát a sorról korán. Az ilyen szennyesekkel aztán nehéz dolgozni, kényelmetlen és karcos tapintásúak, és vasaláskor sokkal több munkád lesz velük.

Forrás: www.hobby.magazinplus.cz, www.abklaundry.cz, www.bytovevybaveni.cz.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche