A szilikagél kidobása szörnyű hiba, felbecsülhetetlen segítség az otthonban

A páramentesítő zacskókat, vagyis az úgynevezett szilikagélt általában csomagban hozzák haza új elektronikával, de cipővel is. Leggyakrabban kis golyók vagy szemcsék formájában van, amelyek felszívják a környező nedvességet, és akár 40%-kal is csökkenthetik azt. Hogyan és mire használhatod még otthon a nedvszívó zacskókat?

Forrás: Youtube

Kamra Segítő

Ha meg akar óvni bizonyos élelmiszereket a veszélyes nedvességtől, ragasszon például szilikagél zacskót a dobozok fedelének belső oldalára. Tökéletes védelmet nyújt rizs, hüvelyesek, liszt, zsemlemorzsa és gabonafélék számára. Megvédi a penészesedésre hajlamos magokat és dióféléket is.

Szagtalanító

Aktív sportoló vagy? Ha később nem szeretné kitenni sporttáskáját az izzadt ruhákból származó kellemetlen szagoknak, dobjon be 1-2 zacskó szilikagélt. Tökéletesen elnyeli nemcsak a nedvességet, hanem a kellemetlen szagokat is. Ezzel a trükkel cipőt is menthetünk. Egyszerűen helyezzen beléjük nedvszívó zacskókat.

Légfrissítő

Használhat szilikagélt légfrissítőként is. Öntse a golyókat egy pohárba, illatosítsa meg kedvenc parfümével vagy illatosított olajával, és zárja le az edényt. Másnap öntsük egy nyitott tálba, és az aroma magától felszabadul a belsejébe. Az illatos szilikagél légáteresztő vászonzacskóba is tölthető, amelyet a komódba helyezhet, vagy használhat az autóban.

Nedves mobiltelefon és elektronika

Volt már baleseted a mobiloddal, és a vízbe ejtetted? Miután megfelelően megszárította, vegye le a huzatokat, húzza ki a füleket, és szedje szét. Óvatosan szívja ki a vizet egy zsebkendővel, majd helyezze az egyes darabokat a szilikagéllel együtt a zacskóba. Ha azt szeretné, hogy az eredmény még hatékonyabb legyen, rendszeresen cserélje ki a szilikagélt. Ha sok van ebből az anyagból, öntse egy tálba, és tegye bele az egész mobilt. Mindkét módszer más elektronikai cikkek mentésekor is használható.

Vágás elleni védelem

A szilikagél megvédi fémtárgyait is. Ha meg akarja óvni őket az esetleges korróziótól, a nedvszívó golyókkal együtt egy zacskóban tárolja. Így biztonságban lesznek a nedvesség és a kellemetlen reakciók hatásaitól.

Utazási kozmetikumok

Szeretné megóvni utazási kozmetikumait? Tedd a táskádba a szilikagél zacskókat is. Nekik köszönhetően a használt ecsetek, tamponok, púderek és száraz árnyékok minden nedvessége eltűnik. Még a fogkeféje vagy a vattakorongja is biztonságban marad.

kapcsolódó cikkek

www.thecooldown.com, www.ceskestavby.cz, www.hobby.instory.cz

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche