A szilvára most figyelni kell, különben nem lesz termés

Más növényekhez hasonlóan a gyümölcsfáknak is megfelelő tápanyagadagra van szükségük. Július elején van utoljára lehetőséged feltölteni a szilvát, hogy a szezon végén hatalmas finom és lédús gyümölcsök teremjenek. A szilvával teli vödrök még természetes és természetbarát műtrágyát is biztosítanak. Ezzel nem csak a pénztárcáját, hanem a környezetét is kíméli. Készítse elő a közönséges hamut.

Forrás: Youtube

A fahamu jó a szilvának

A szilvafák trágyázásának egyik legnépszerűbb módja a fahamuval történő trágyázás. Ez egy természetes anyag, amely számos fontos ásványi anyagot és elemet tartalmaz, amelyek támogatják a fa megfelelő növekedését és fejlődését.

Műtrágya készítése hamuból

Készítsen elő egy edényt, amelybe öntsön 10 liter forrásban lévő vizet, és oldjon fel benne 500 g fahamut. A keveréket alaposan keverjük össze, és hagyjuk állni, amíg teljesen kihűl.

A műtrágya helyes használata

Ezután kijuttathatja a fára az elkészített műtrágyát. De először öntsön vizet a fa körüli talajra, csak ezután használjon feloldott hamut.

Miért hatékony a fahamu?

A kalciumtartalom támogatja a szilvát a sejtfalak kialakításában, és egyben javítja a növény stabilitását. Ugyanakkor csökkenti a talaj pH-értékét és támogatja a gyökérrendszer minőségi kialakulását. Jelentősen képviselteti magát a kálium is, amely a növény megfelelő növekedéséhez és fejlődéséhez szükséges. A kalciumhoz hasonlóan támogatja a gyökerek kialakulását, ugyanakkor ellenállóbbá teszi a fát a kártevőkkel és a kellemetlen betegségekkel szemben.

A hamu magnéziumot is tartalmaz, amely elősegíti a klorofill, a fotoszintézis szempontjából fontos zöld pigment képződését. A benne lévő foszfor nemcsak a gyökerek, hanem a virágok és gyümölcsök megfelelő fejlődésében is részt vesz. Más elemek, mint például a réz, a cink, a mangán és a vas nem kevésbé fontosak.

Csontliszt is használható

Egy másik lehetséges alapanyag, amellyel szilva trágyázható, a csontliszt. Ez egy foszforban gazdag szerves trágya. A folyékony műtrágyákhoz képest előnye ennek a tápanyagnak a fokozatos felszabadulása. Ennek köszönhetően sokkal tovább működik a talajban. Tökéletesen kiküszöböli a rothadás kockázatát és javítja a gyökérrendszer táplálkozását.

kapcsolódó cikkek

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche