A színek hatása és hogyan serkenthetnek minket otthon

Minden nap színek vesznek körül minket otthon és kívül is, a természettől, az emberektől vagy az épületektől. Gondoltad volna, hogy a különböző árnyalatok befolyásolhatják hangulatodat és energiáidat? Íme azok a színek, amelyek még életerőt kölcsönözhetnek otthonának.

A frissítő fürdő

A fürdőszoba az a hely, ahol elkezdi a napot, és ahol energiával tölti fel magát. Ugyanakkor ez az a hely, ahol este, a zuhany alatt felszabadítja testét és elméjét, hogy nyugodtabban aludjon az éjszaka folyamán. Így a szoba rendezett és esztétikus elrendezése segít abban, hogy energikusan induljon a nap, de egyben optimistán is zárja azt.

Általában a fehér dominál a fürdőszobában, különösen, ha a szaniterekre gondolunk. Tisztaságot, tisztaságot, nyugalmat, békét jelképez, és közvetlenül az Ön otthonában idézi elő a SPA gondolatát. Például egy fehér, függetlenül a formától (ovális, téglalap vagy trapéz), harmonikusan illeszkedik a szoba általános megjelenéséhez. Ehelyett a csempék vagy törölközők a többi dologgal kontrasztot alkothatnak egy kék vagy zöld árnyalattal, amely a tenger meleg vizét és az ünnepek kellemes szellőjét idézi.

A konyha tele energiával

A konyha kialakításában általában a bézs és a szürke fehér és világos árnyalatait részesítik előnyben. Több tér, tisztaság és fényesség gondolatát adják a helyiségnek. A vitalitás növelése érdekében válasszon egy olyan színfoltot, amely összhangban van személyiségével: egy klassz változat kék, zöld, lila vagy meleg narancs, sárga, piros.

Egy váza virág, egy edény vagy egy színes pohárkészlet frissességet és élénkséget biztosít. Több lendületet, de egyben nyugalmat is hoz maga körül, preferenciái szerint. A konyhában uralkodó hangulat és az elkészített ételek gazdag színvilága pedig mindenki számára jó közérzetet és elégedettséget biztosít.

Nappali, hely az egész családnak

A nap egy jó részét ebben a szobában tölti, különösen, ha még mindig otthon dolgozik, vagy megszokta bizonyos hobbi gyakorlását. Válasszon néhány kék és zöld árnyalatú elemet, mivel ezek a pezsgő természethez kapcsolódnak.

Ezzel szemben a sárga és a narancssárga extra inspirációt ad az aktuális tevékenységekhez. Pozitívan befolyásolják a közérzetet, serkentik a koncentrációt és a kreativitást. Egy expresszív festmény, egy falragasz vagy egy színes óra felpezsdíti a teret és új dimenziót teremt. Ezenkívül a nappaliban kialakíthat egy meditációnak szentelt helyet, ahol világosabb tónusokat használhat, amelyek nyugalmat és ellazulást ösztönöznek.

A nyugodt hálószoba

A hálószoba az alváshoz és a regenerációhoz kapcsolódik. Válassz olyan árnyalatokat, amelyek békét és nyugalmat jelentenek, de másnap reggel élénkítenek. A közepes intenzitású kék-zöld színséma és a napkeltét és napnyugtát idéző ​​világítás segít szinkronban lenni a természetes alvási ciklusokkal.

Ehelyett a gyermek hálószobájában válasszon vidám színeket, amelyek serkentik a kreativitást, a szórakozást és a cselekvés általi tanulást. Például adjunk neki lehetőséget, hogy játsszon és gyakorolja képességeit különböző festékekkel egy mosható falon. A további szórakozás érdekében csatlakozhatsz kicsidhez, hogy újra felfedezd a benned rejlő gyermeket.

Az előszoba, a kapcsolat a ház többi részével

Még ha nem is tényleges helyiség, az előszoba jelenti az első érintkezést a ház belsejével. Ha jól meg van világítva, egy tágas és tágas tér benyomását keltheti. A szürke vagy bézs világos árnyalatai felerősítik a többdimenziósság gondolatát, és különleges hatást adnak. Tedd egyénivé a folyosót egy vidám festménnyel vagy dekoratív tárggyal, amely kontrasztban áll a többivel, hogy elkerüld az egyhangúságot.

A színek a mindennapi élet szerves részét képezik, és befolyásolják hangulatunkat. Előnyünkre használva könnyebben megtaláljuk belső harmóniánkat, és a környezettel is. Milyen színekkel szeretnéd élénkíteni otthonodat?

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche