A szódabikarbóna fenntartja a szájhigiéniát – készítsen szájvizet és afta

A szódabikarbóna jótékony hatással van a bőrre és a szájüreg nyálkahártyájára, de legyen óvatos, ha gyomorégés esetén használja

A szódabikarbóna régóta egy többcélú készítmény, amelynek számos bizonyított előnye van, és nem csak az egészségügy területén. Rendkívül jó fertőtlenítőszerként használják, antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, tisztít, méregtelenít, elpusztítja a baktériumokat, mikrobákat.

A szódabikarbóna segít az afta esetén

Gyakran előfordulnak apró, fájdalmas szájfekélyek, úgynevezett afta. Sokan úgy gondolják, hogy az ok elsősorban az immunitás csökkenése, de az elsődleges ok bizonyos baktériumok vagy fertőzések jelenléte. A szájüregben jelennek meg, és nem fertőzőek, nem terjednek át. Egyes kutatások azt sugallják, hogy a szódabikarbóna segíthet enyhíteni a tüneteket, ha afták jelentkeznek. Enyhíti a fájdalmat, az afta gyorsabban gyógyul és eltűnik.

A recept egyszerű. Öntsön 1/2 teáskanál szódabikarbónát fél pohár meleg vízbe. Az erősebb hatás érdekében adj hozzá néhány csepp citromot, lime-ot vagy valamilyen illóolajat. Lassan nyelje le, a folyadékot rövid ideig tartsa a szájában. Ismételje meg naponta többször, amíg az afta meg nem gyógyul és eltűnik.

Folyadék a száj és a fogüregek öblítésére

A szájhigiénia fontos a szájüreg fertőzéseinek elkerülése érdekében, beleértve a fogakat és az ínyet is. A rendszeres foghigiénia, parabénmentes fogkrém és fogselyem mellett szájvizet is érdemes használni. Ily módon a tisztítószer eléri a száj távoli sarkait, a fogak, az íny és a nyelv hasadékait. Sokan szódabikarbónát használnak erre a célra, és ahogy mondani szokták, megvan a hatása. Amellett, hogy frissíti a leheletet, antibakteriális és antimikrobiális tulajdonságokkal is rendelkezik. Ez segít elpusztítani a baktériumokat, amelyek az ételmaradék miatt szaporodnak a szájban. Egy tanulmány kimutatta, hogy a szódabikarbóna nem csökkenti jelentősen Kívül, semlegesíti a szagokat és növeli az általános pH-értéket a szájüregben. Az elkészítési recept ugyanaz, mint az afta esetében.

A szódabikarbóna fehéríti a fogakat

A szódabikarbóna az . A használók tapasztalatai szerint a szódabikarbónás fogkrém erősebben hat a fogfehérítésre, ill. A szódabikarbóna olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a fogakon foltokat okozó molekulák jobb lebontását. Mint már említettük, antibakteriális és antimikrobiális ereje segít a fogakon és a szájban felhalmozódó káros baktériumok elleni küzdelemben.

Vigyen fel szódabikarbónát a fogkefére, és óvatosan dörzsölje át a fogakat, az ínyt és a nyelvet. Ha baktériumok vagy gombák, például candida voltak, bizonyos idő után cserélje ki a kefét.

A szódabikarbóna jótékony hatású leégés, harapás és bőrkárosodás esetén is

A túlzott napozás utáni bőr megnyugtatásában, valamint poloskacsípés és méhcsípés esetén a szódabikarbóna segíthet. Megállapították, hogy az erős napfény által okozott égési sérülések esetén is előnyös. Akkor jó, ha teszünk bele egy kis kukoricakeményítőt vagy zabpelyhet. Természetesen, ha bőröd hajlamos irritációra vagy allergiára, akkor légy óvatos, és ne használd az összetevőket, ha még nem próbáltad.

A szódabikarbónás fürdő elkészítéséhez öntsön 1-2 csésze szódabikarbónát langyos vízbe. Abban az esetben, ha az irritált bőrnek csak egy részét szeretné kezelni, készítsen pasztát szódabikarbónával és kevés vízzel. Vigyen fel vastag réteg pasztát a kritikus területre. Hagyja hatni legfeljebb 20 percig, majd öblítse le meleg vízzel.

Gyomorégés ellen ne vigyük túlzásba

Óvatosan kell eljárni a szódabikarbóna használatakor, ami általános cél. Ne használja gyakran és soha ne nagy mennyiségben. Ihat egy pohár langyos vizet egy teáskanál szódabikarbónával keverve, de ennél többet nem. Csökkentse az elfogyasztott étel mennyiségét, vagy forduljon orvoshoz, ha gyakran savas refluxja van. Ez lehet átmeneti emésztési probléma, de néhány komolyabb betegség tünete is

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche