A szomszédom az egész fűszert egy nedves szivacsra tette, és elképesztő mennyiségben kapott ebből a fűszerből!

Szereted a fűszereket? Ez a fekete golyó formájú fűszer az ételek nagyon kedvelt ízesítője az egész világon.

Sok országban az emberek fűszereket használnak kedvenc ételeik csodálatos ízének eléréséhez. Ezt a fűszert általában boltban vagy erre szakosodott gyógynövényszakértőtől vásárolhatjuk meg. Ha azonban nem szeretne csak a vásárolt fűszerekre hagyatkozni, próbálkozzon az otthoni termesztéssel. Van erre egy csodálatos módszer, amit egy ember használ. Ezzel a módszerrel elképesztő eredményeket ér el, amelyek örömet okoznak a fűszerszakértőknek szerte a világon. Próbáld ki magad.

Földön vagy egészben

A boltokban gyakran lehet kapni borsot őrölt formában vagy egész golyókban. Hazánkban a fűszereket műanyag zacskóban és leggyakrabban őrölt formában értékesítik. Otthon az ember egy speciális csészébe önti, és szükség esetén használja. Ha az ember egész fűszereket vásárol, akkor otthon darálóba teheti, és ha kell, frissen őrölheti. Ez a módszer vonzóbb a friss illat és íz miatt.

Az alap az áztatás

Ha szeretsz otthon fejlődni és különféle dolgokat kipróbálni, akkor itt vagy. Van egy csodálatos módszerünk a paprika termesztésére, amelyet biztosan értékelni fog. Bőséges termést érhet el, és így bőséges készletet biztosíthat ebből a népszerű fűszerből. Ha gazdag paprikakészletre vágyunk, akkor az ültetés előtt szükséges a magjait vízbe áztatni, hogy később könnyebben kikelhessenek. Ha már elvetette a magokat, még bőséges termésre számíthat.

A magvak csírázása

Számos módszer létezik a magvak csíráztatására, de van egy olyan, amely valóban működik. Egyes módszerek a papírtörlő áztatását javasolják, ami nem biztos, hogy teljesen hatékony, mert a papír könnyen szakad, és a magvak nehezen válnak szét. A paprika magjait célszerű vizes sodrófával kinyújtani, majd hermetikusan lezárt zacskóba tenni. Ezután tegye a zacskót meleg helyre 2-3 napra, hogy kicsírázzon.

A magokat megnedvesített konyhai szivacsba is teheti, és egy másik szivaccsal befedheti. Ezután hermetikusan lezárt zacskóba tesszük és 1-3 napra meleg helyre tesszük. Hamarosan látni fogja, hogy a magok csírázni kezdenek. Próbálja ki a módszereket, és győződjön meg saját szemével.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche