A szúnyogok rohanni fognak, ha ezt használod rajtuk

Nyáron az egyik legkellemetlenebb dolog a repülő szúnyog hangja. A harapás utáni viszketés pedig elviselhetetlen lehet. Ezenkívül ezek a rovarok különféle és veszélyes betegségek hordozói lehetnek.

Bizonyos színű ruházat vonzza a szúnyogokat

Ezért mindent megteszünk, hogy megszabaduljunk tőlük. Vadim Mariinsky, a Moszkvai Állami Egyetem Biológiai Karának Ökológiai és Hidrobiológiai Tanszékének munkatársa hatékony módszert fedezett fel a bosszantó és veszélyes rovarok megmentésére.

A szakember szerint a szúnyogok szaglása és látása jól fejlett. Az eukaliptusz és más illóolajok illata segíthet elűzni a szúnyogokat. Az erős szagú anyagokat ezek a rovarok élesebben érzik, mint az emberek.

Az ilyen szagok jelenléte a házban vagy lakásban megakadályozza, hogy a szúnyogok eligazodjanak a térben, mondja Mariinsky.

Veszélyes, ha egy rovar a fülébe mászik?

Az eukaliptusz és más illóolajok illata segíthet elűzni a szúnyogokat.

az ökológus hozzátette: a zsákmányválasztásnál a rovarok minden melegvérű állat által kibocsátott hőre is figyelnek.

„Hő és látásuk alapján rövid távolságra tájékozódnak. Szaglás alapján pedig több tíz vagy akár több száz méteres távolságból is meg tudják határozni zsákmányukat” – mondta Mariinsky.

A szakember a szúnyogcsalogató anyagok közül azokat emelte ki, amelyeket az emberek izzadtsággal és kilégzéskor bocsátanak ki – a tejsavat és a szén-dioxidot./

Lájkolj minket a Facebookon is, ahol még sok hasznos és érdekes olvasmányt találsz!

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche