A takarítás (nem) öröm lehet! Mit élvezünk a legjobban és mit utálunk?

Még ha azt is figyelembe vesszük, hogy sokan munkaidőnk jelentős részét több hónapja otthon töltjük, helyénvaló, hogy a környezetünk tiszta és hangulatos legyen. Karácsony közeledtével a szlovák háztartásokban is felerősödik a takarítás.

Fárasztó? Lehet, de a takarítás is lehet rendkívül elégedett.
Bár nem szlovák, de brit lakosok lettek a közelmúltban egy felmérés tárgyává, melynek középpontjában a takarítás állt. Olyan témák kerültek szóba, mint a kedvenc takarítási tevékenység, vagy éppen ellenkezőleg, a népszerűtlen és legkevésbé keresett tevékenység. És összehasonlítani őket más tevékenységekkel. És mi derült ki a HeatingForce.co.uk portál 3243 látogatós mintáján végzett felmérésből, amely a felmérés mögött állt?

A legnagyobb elégedettség érzését a britek élik meg, amikor reggel, ébredés után megveszik az ágyat. A válaszadók 89 százaléka ezt a tevékenységet nagy megelégedéssel jellemezte, miközben egyből egy másik, az ágyhoz kapcsolódó tevékenység követte. Pontosabban a használt ágyneműk cseréje újakra. Egy ilyen tevékenység a válaszadók 74 százalékának okozott elégedettséget.

Az „ágytevékenységet” követte az általános takarítás (71%), a padló- és bútormosás (70%), valamint a mosás (68%). Az autómosás szorosan követte a mosást és a mosást, ami a válaszadók 67 százalékának elégedett. A felmérésből azonban nem derül ki, hogy közülük hány férfi volt.

Természetesen a takarítással kapcsolatos egyes tevékenységek inkább ráncosak, mint boldogok. És a WC tisztítása lett a legkevésbé népszerű az összes közül. A válaszadók 61 százaléka borzalmasnak tartja ezt a tevékenységet, és nem szívesen csinálja. Paradox módon a második legkevésbé népszerű takarítási tevékenység a szemétszállítás, majd a porszívózás.

A legmeglepőbb megállapítást azonban arra a kérdésre adott válaszok adták, hogy hány válaszadó számára jobb a gondozott lakásból származó elégedettség érzése, mint a szex. A válaszok 59 százaléka szerint a takarítás nagyobb elégedettséget jelent. És te hogy vagy?

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche