A tapasztalt emberek így könnyen tisztítják az ablakokat és a kereteket. Sok éven át olyan jó állapotban tartják őket, mintha újak lennének.

Ha azt szeretné, hogy ablakai évekig megmaradjanak, az üvegtisztítás önmagában nem elég. Tudja meg, hogyan tisztítsa meg az ablakkereteket. Egyszerű trükkökkel gyorsan és könnyedén elvégezheted.

Időnként érdemes odafigyelni az ablakkeretekre. Ez megóvja őket a sárgulástól, és tökéletes állapotban tartja őket. Erre különösen azoknak kell odafigyelniük, akik otthon dohányoznak. A füst miatt a világos keretek csúnya külsőt vesznek fel.

Hogyan tisztítsuk az ablakkereteket?

Számos professzionális eszköz létezik, amellyel az ablakkereteket tisztíthatja. Koncentráljunk azonban két nagyszerű házi keverékre.

Szódabikarbóna és ecet – keverje össze ezt a két összetevőt, és egy ronggyal vigye fel a keveréket a keretre. Hagyja ott néhány percig. Ezután egy nedves ruhával távolítsa el a pasztát, és törölje szárazra a keretet egy papírtörlővel. Használhatsz önmagában szódabikarbónát is egy kevés meleg vízzel keverve (ha nem szereted az ecet szagát). Ez kevésbé hatékony, de az Ön esetében teljesen elegendő lehet, és kielégítő eredményt adhat.

Ecet, citromlé és mosószer oldata – öntsön 1,5 csésze vizet, 1/3 csésze ecetet, 2 evőkanál citromlevet és egy teáskanál mosószert egy szórófejes flakonba. Öntse a folyadékot a szórófejes flakonba, keverje össze, és vigye fel az ablakkeretekre. Tisztítsa meg őket egy puha ruhával.

Hogyan hosszabbíthatom meg az ablakaim élettartamát?

Maguknak az ablaküvegeknek és az ablakkereteknek a tisztításán kívül érdemes az ablakok egyéb alkatrészeit is megvizsgálni. Mindenekelőtt fordítson figyelmet a tömítésekre. Ellenőrizze, hogy nem kopottak-e túlzottan, és nem kell-e kicserélni őket, mivel az ablak tömítettsége nagymértékben függ tőlük. Természetesen arra is ügyelnie kell, hogy ne legyen közöttük szennyeződés, és rendszeresen távolítsa el róluk a port és a polleneket. Az illesztéseket és az ablak nyitására/zárására szolgáló teljes mechanizmust is érdemes megolajozni. Ebben az esetben többek között a WD-40 is jó szolgálatot tesz.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche